Παρότι η Skoda είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο του 2020 πως η νέα γενιά της Fabia θα προσφέρεται και σε Combi έκδοση από το 2023, ο CEO της Thomas Schafer, με νέες του δηλώσεις έκανε γνωστό πως το μοντέλο καταργείται και αιτία είναι οι αυστηρές απαιτήσεις ρύπων του Euro 7.

Ο Schafer είπε πως η απόφαση πάρθηκε προκειμένου η Skoda να μπορεί να συμμορφωθεί με τα αυστηρότερα Euro 7 πρότυπα εκπομπών ρύπων που θα τεθούν σε ισχύ στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα χρόνια, σε συνδυασμό με την εστίαση της τσέχικης εταιρίας στα ηλεκτρικά μοντέλα.

Σε επιστολή που απέστειλε η Skoda στους υπαλλήλους των εργοστασίων της αναφέρει μεταξύ άλλων:

Το εξαιρετικά αυστηρό πρότυπο εκπομπών Euro 7 έχει επιταχύνει δραματικά τη διαδικασία μετασχηματισμού της εταιρίας προς την ηλεκτροκίνηση. Έτσι, όχι μόνο χρειαζόμαστε περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά πρέπει επίσης να αποχαιρετήσουμε ορισμένα προϊόντα με κινητήρα εσωτερικής καύσης πιο γρήγορα από ότι ήταν προγραμματισμένο. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να επενδύουμε με συνέπεια στο μέλλον και να αποχαιρετήσουμε μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, όπως το Skoda Fabia Combi.

Το Skoda Fabia Combi ήταν το τελευταίο station wagon μοντέλο της B κατηγορίας που ήταν διαθέσιμο στην αγορά και αντιπροσώπευε το 34% των συνολικών πωλήσεων της προηγούμενης γενιάς του μοντέλου.