Τον περασμένο Αύγουστο, η Volkswagen έδωσε τις πρώτες teaser φωτογραφίες του ID.5 GTX, ώστε να το παρουσιάσει στην έκθεση αυτοκινήτου στο Μόναχο, που διεξήχθη στις αρχές Σεπτεμβρίου. Αυτό, όμως, δεν έγινε, και σήμερα η γερμανική εταιρία επιβεβαίωσε ότι τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, στις 3 Νοεμβρίου.

Το ID.5 και το ID.5 GTX θα είναι το τρίτο μοντέλο της “ηλεκτρικής” ID οικογένειας της Volkswagen για την Ευρώπη, μετά τα ID.3 και ID.4. Αυτά αποτελούν μέρος του στόχου της για το λανσάρισμα 20 αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ώστε να πουλά 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2025.

Η συναρμολόγηση του ID.5, το οποίο αποτελεί την coupe έκδοση του ID.4, θα γίνεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας ID, στο εργοστάσιο του Zwickau στη Γερμανία. θα αποκτήσει και αυτό μια έκδοση επιδόσεων, όπως το ID.4 GTX.

Το ID.5 θα προσφέρεται με τα ίδια κινητήρια σύνολα και μπαταρίες, όπως το ID.4. Το ID.5 GTX θα φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, με την κίνηση να στέλνεται by default στον πίσω άξονα, καθώς ο εμπρός ηλεκτροκινητήρα θα ενεργοποιείται μέσα σε ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου, όταν το απαιτούν οι συνθήκες, με τη συνολική απόδοση του αυτοκινήτου να αγγίζει τα 220 kW (299 άλογα).