H Volkswagen παρουσίασε το ID.Buzz GTX, με 340 άλογα

Σχετικά άρθρα

Μετά τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer, η Volkswagen παρουσίασε σήμερα την αντίστοιχη “hot” έκδοση του ID.Buzz. Ο λόγος για το ID.Buzz GTX, το οποίο διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν ανά άξονα), καθιστώντας το τετρακίνητο.

Μηχανικά, το ID.Buzz GTX μοιράζεται τους δύο ηλεκτροκινητήρες του ID.7 GTX Tourer, με τον μπροστά να αποδίδει 80 kW (109 άλογα) και o πίσω 250 kW (286 άλογα). H συνδυαστική τους ισχύς είναι στα 340 άλογα, οι οποίοι συνδυάζονται με μπαταρία δύο χωρητικοτήτων.

Η “μικρή” είναι 79 kWh και προσφέρεται με το κοντό μεταξόνιο του μοντέλου (5θέσια διάταξη), ενώ η “μεγάλη” έχει χωρητικότητα 86 kWh και συνδυάζεται με το μακρύ μεταξόνιο (7θέσια διάταξη), το οποίο είναι μεγαλύτερο κατά 250 χλστ..

Η γερμανική εταιρία δεν ανακοινώνει την αυτονομία του μοντέλου, αλλά αναφέρει ότι με χρήση DC ταχυφορτιστή το κοντό ID.Buzz GTX φορτίζει έως 185 kW και το 10 στο 80% ολοκληρώνεται σε 26 λεπτά, ενώ σε ακριβώς τον ίδιο χρόνο “γεμίζει” η μπαταρία και του μεγάλου ID.Buzz GTX, καθώς φορτίζει έως 200 kW.

Για τα 0-100 χλμ/ώρα, το ID.Buzz GTX χρειάζεται 6,5 δευτ., με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 160 χλμ/ώρα. Η ικανότητα ρυμούλκησης του ID.Buzz GTX με το μακρύ μεταξόνιο είναι έως 1.600 κιλά, ενώ στο κοντό έως 1.800 κιλά.

Αισθητικά, το ID.Buzz GTX ξεχωρίζει από τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τα μαύρα διακοσμητικά, τις ζάντες 21″ και στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ καθίσματα, κόκκινες πινελιές και μαύρη επένδυση οροφής. Ακόμα, η οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι 12,9″.

Οι παραγγελίες του μοντέλου στην Ευρώπη θα ανοίξουν το καλοκαίρι, με τις παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του έτους,

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...