Ο Elon Musk ξεκίνησε μια δημοσκόπηση στο Twitter, ρωτώντας στα 62,7 εκατ. ακολούθους του εάν πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών που κατέχει στην Tesla προκειμένου να πληρώσει φόρους.

Όπως γράφει ο Musk, δεσμεύεται να τηρήσει το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης όποιο κι αν είναι αυτό, συμπληρώνοντας:

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία ότι τα μη ρευστοποιημένα κέρδη αποτελούν μέσο φοροδιαφυγής, οπότε προτείνω να πουλήσω το 10% του ποσοστού μου στην Tesla. Συμφωνείτε; Θα σεβαστώ το αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης, όποιο κι αν είναι αυτό.

Η κίνηση αυτή του Musk έρχεται μετά την πρόταση του Κογκρέσου των ΗΠΑ να φορολογηθούν τα περιουσιακά στοιχεία των δισεκατομμυριούχων για να χρηματοδοτηθεί η κοινωνική ατζέντα και οι δράσεις για την κλιματική αλλαγή που προωθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο Musk είναι ο πλουσιότερο άνθρωπος του κόσμου με περιουσία που ξεπερνά τα 338 δισ. δολάρια και στο παρελθόν είχε επικρίνει την πρόταση φορολόγησης των πλουσίων, και πάλι μέσω Twitter.

Στην ανάρτησή του, ο Musk προσθέτει:

Λάβετε υπόψη πως δεν λαμβάνω μισθό ή μπόνους από πουθενά. Έχω μόνο μετοχές, επομένως ο μόνος τρόπος προσωπικά για να πληρώσω φόρους είναι να πουλήσω μετοχές.

Ο Musk στις 30 Ιουνίου 2021 κατείχε περίπου 170,5 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, το 17% των μετοχών της εταιρίας, επομένως η πώληση του 10% αυτών αντιστοιχεί σε τίτλους αξίας περίπου 21 δισ. δολαρίων με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής (1.222,09 δολάρια) την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν ψηφίσει 3.260.612 άτομα, με το 57,3% να τάσσεται υπέρ της πώλησης των μετοχών και το 42,7% κατά.

Ανανέωση: Η δημοσκόπηση έκλεισε με το 57,9% να τάσσεται υπέρ της πώλησης των μετοχών και το 42,1% κατά.