Ο μεγάλος νικητής του GP της Βραζιλίας, Lewis Hamilton, πήρε μια ακόμα ποινή αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς μόλις ανακοινώθηκε ότι του επιβλήθηκε πρόστιμο €5.000 για παράβαση των κανονισμών που αφορούν τις ζώνες ασφαλείας του. Το πρόστιμο περιλαμβάνει επίσης επιπλέον 20.000 ευρώ, το οποίο αναστέλλεται μέχρι το τέλος του 2022.

Ο Βρετανός πρωταθλητής έλυσε τις ζώνες ασφαλείας του στον γύρο μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, θέλοντας να πανηγυρίσει την εκπληκτική του νίκη, καθώς εκκινώντας από την 10η θέση κατάφερε να κερδίσει και να μειώσει την διαφορά από τον Max Verstappen στο πρωτάθλημα οδηγών.

Η ανακοίνωση των αγωνοδικών αναφέρει:

Παρότι οι αγωνοδίκες είναι συμπονετικοί στην επιθυμία των οδηγών να πανηγυρίσουν, είναι θεμελιωδώς επικίνδυνο να λύσουν τις ζώνες ασφαλείας ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση. Οι αργές ταχύτητες σε αυτά τα αυτοκίνητα είναι πολύ γρήγορες για έναν επιβάτη που δεν έχει δεμένες τις ζώνες.

Επιπλέον, οι οδηγοί της F1 δίνουν το παράδειγμα για τις μικρές κατηγορίες. Είναι κρίσιμο να μαθαίνουν οι νεαροί οδηγοί την σημασία της χρήσης όλων των συσκευών ασφαλείας του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή.