Η Mercedes ζήτησε από τη FIA την επανεξέταση του περιστατικού μεταξύ Verstappen/Hamilton

Σχετικά άρθρα

Ελάχιστες ώρες μετά την δημοσίευση του video από την κάμερα που ήταν τοποθετημένη πάνω από το κράνος του Max Verstappen, η ομάδα Mercedes-AMG F1 ζητά από την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού το δικαίωμα της επανεξέτασης του περιστατικού ανάμεσα στον Max Verstappen και τον Lewis Hamilton, στην στροφή 4 της πίστας στον 48ο γύρο.

Αυτό έγινε γνωστό μέσω μιας σύντομης ανακοίνωσης που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία αναφέρει:

Η ομάδα της Mercedes-AMG Petronas επιβεβαιώνει ότι ζήτησε σήμερα το δικαίωμα της επανεξέτασης σύμφωνα με το Άρθρο 14.1.1 του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα, σε σχέση με το περιστατικό της στροφής 4 μεταξύ του αυτοκινήτου 44 και αυτού με τον αριθμό 33 στον 48ο γύρο του Grand Prix της Βραζιλίας 2021, με βάση τα νέα στοιχεία τα οποία δεν ήταν διαθέσιμα στους αγωνοδίκες τη στιγμή της απόφασής τους.

Οι κανόνες του δικαιώματος επανεξέτασης είναι σαφείς και απαιτούν από τις ομάδες να φέρουν σημαντικά και σχετικά νέα στοιχεία, τα οποία δεν ήταν διαθέσιμα στα μέρη που ζητούσαν την επανεξέταση τη στιγμή της σχετικής απόφασης. Η Mercedes θα πρέπει πρώτα να αποδείξει ότι έχει ένα νέο στοιχείο και αυτό είναι ξεκάθαρο καθώς αφορά το video μέσα από το μονοθέσιο του Verstappen.

Οι αγωνοδίκες θα συναντηθούν με εκπροσώπους των ομάδων για να αξιολογήσουν τα νέα στοιχεία.

Δες ακόμα

GP Βραζιλίας 2021: Οι αγωνοδίκες δεν είχαν πρόσβαση στην κάμερα του Verstappen για το περιστατικό με τον Hamilton

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...