Τον περασμένο Αύγουστο, η Toyota ανακοίνωσε ότι η Corolla ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε πωλήσεις, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση του best-selling μοντέλου παγκοσμίως, τίτλο που κατέκτησε για πρώτη φορά το 1997 και τον κατέχει μέχρι σήμερα.

Χθες, η ιαπωνική -για να γιορτάσει αυτό το αξιοσημείωτο και πρωτόγνωρο στατιστικό- παρουσίασε στην Ιαπωνία την έκδοση “50 million edition” της Corolla. Η έκδοση είναι διαθέσιμη και στις τρεις εκδόσεις αμαξώματος (hatchback, sedan, και estate), και κοινό τους χαρακτηριστικό είναι οι μαύρες ματ ζάντες. Ωστόσο, η sedan και την estate εκδόσεις “πατάνε” σε 17άρες ζάντες αλουμινίου, με ελαστικά 215/45, ενώ η hatchback έκδοση φέρει 16άρες ζάντες, με ελαστικά 205/55.

Επιπλέον, η έκδοση ξεχωρίζει χάρη στις γυαλιστερές μαύρες κάτω γρίλιες στον προφυλακτήρα, την πίσω αεροτομή, καθώς και τα σήματα “50 Million Edition” στα εμπρός φτερά. Η έκδοση είναι διαθέσιμη σε έξι χρώματα, το Army Rock Metallic, το Slate Gray Metallic, το Platinum White Pearl Mica, το Precious Metal, το Attitude Black Mica και το Black mica, με κάποια εξ αυτών να συνδυάζονται με μαύρη οροφή για να δημιουργήσουν όμορφη διχρωμία.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν σήματα “50 Million Edition” και ειδικές διακοσμήσεις, όπως επένδυση από συνθετικό δέρμα με κόκκινες, πορτοκαλί ή χρυσές ραφές. Επιπλέον, το υλικό Rezatec στα καθίσματα εξαλείφει τον στατικό ηλεκτρισμό από τα ρούχα των επιβατών. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει την οθόνη αφής 9 ιντσών για το infotainment, 6 ηχεία, σύστημα καθαρισμού αέρα και πολλά στοιχεία για τα συστήματα ασφαλείας.

Μηχανικά δεν υπάρχουν εκπλήξεις και κάτω από το καπό υπάρχει ο 1.800άρης υβριδικός κινητήρας, απόδοσης 122 ίππων. Προς το παρόν το Corolla 50 Million Edition είναι διαθέσιμο μόνο στην αγορά της Ιαπωνίας, και η τιμή του ξεκινά από τα 2.830.000 γιεν (€21.795) για το Corolla hatchback, από τα 2.835.000 γιεν (€21.835) για το Corolla sedan και από τα 2.884.500 γιεν (€22.215) για το Corolla Touring.