Επίσημο: Νέο Kia Niro

Σχετικά άρθρα

Η Kia αποκάλυψε σήμερα στο Seoul Mobility Show την δεύτερη γενιά του Niro, το οποίο στοχεύει να κάνει τη βιώσιμη μετακίνηση προσιτή σε όλους. Ως αναπόσπαστο μέρος της αυξανόμενης και φιλικής προς το περιβάλλον γκάμας της Kia, το νέο μοντέλο απευθύνεται στις περίπλοκες ανάγκες των καταναλωτών που συνειδητοποιούν τη βιωσιμότητα.

Το νέο Niro είναι πλήρως επανασχεδιασμένο και έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με τη σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας Opposites United. Παίρνει έμπνευση από τη φύση τόσο στο σχεδιασμό, όσο και στις επιλογές των χρωμάτων, υλικών και φινιρίσματος, ώστε να πετύχει μια τέλεια ισορροπία μεταξύ μιας περιβαλλοντικά υπεύθυνης προσέγγισης και μιας προοπτικής προσανατολισμένης στο μέλλον.

Η ισχυρή επιρροή του Habaniro concept, που παρουσιάστηκε το 2019, είναι εμφανής στην εξωτερική σχεδίαση του Niro, καθώς το κορεάτικο crossover δύο όγκων έχει μια κομψή και τολμηρή εμφάνιση. Η χαρακτηριστική “tiger face” της Kia έχει μεταμορφωθεί για το ολοκαίνουργιο Niro και τώρα εκτείνεται από το καπό, μέχρι τα φτερά. Η μοντέρνα εμπρός σχεδίαση ολοκληρώνεται με εντυπωσιακά LED φώτα ημέρας, που δημιουργούν μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Η φαρδιά κολόνα στο πίσω μέρος ενισχύει τη ροή του αέρα για να βελτιώσει την αεροδυναμική και συνδυάζεται με τα κάθετα πίσω φώτα σε σχήμα μπούμερανγκ. Επιπλέον, αυτά κάνουν το αυτοκίνητο να δείχνει πιο φαρδύ, που μαζί με τους τονισμένους ώμους και τα όρθια παράθυρά του τονίζουν το νεανικό χαρακτήρα του. Η πίσω σχεδίαση του Niro συνδυάζει απλές επιφάνειες, με δυναμικές τομές.

Στο εσωτερικό, το νέο Niro διαθέτει ανακυκλωμένα υλικά, με την επένδυση της οροφής να είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένη ταπετσαρίες τοίχων, τα καθίσματα είναι κατασκευασμένα από Bio PU με Tencel από φύλλα ευκαλύπτου, ενώ το χρώμα που χρησιμοποιείται στα πάνελ των θυρών είναι χωρίς BTX (η βαφή χωρίς BTX είναι μια βαφή με βάση το νερό που δεν περιέχει ισομερή βενζολίου, τολουολίου και ξυλολίου), για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον και τη μείωση των απορριμμάτων.

Το ασύμμετρο ταμπλό είναι καμπυλωτό και διαθέτει οριζόντιες και διαγώνιες γραμμές που αντιπαρατίθενται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν μια χαλαρωτική, αλλά ακανόνιστη αισθητική. Σύμφωνα με την Kia, η κομψή κεντρική κονσόλα είναι εύκολη στη χρήση και διαθέτει και κουμπιά. Η οθόνη και οι αεραγωγοί ενσωματώνονται στα διαγώνια κενά του μοντέρνου σχεδιασμού ταμπλό, ενώ ο ατμοσφαιρικός φωτισμός δημιουργεί ένα φιλόξενο εσωτερικό.

Το ολοκαίνουργιο Niro ενσαρκώνει τη δέσμευση της Kia για την οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, με την εταιρία να αναφέρει ότι θα είναι διαθέσιμο με υβριδικό σύνολο (HEV), plug-in υβριδικό σύνολο (PHEV) και αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο (EV). Δεν γίνονται γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με αυτά, με την Kia να ανακοινώνει ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2022.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Kia K4

H Kia έκανε γνωστές όλες τις λεπτομέρειες της νέας γενιάς του K4, που εκτός από σεντάν θα προσφέρεται και ως hatchback. Το αυτοκίνητο αντικαθιστά...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr