O Euro NCAP αξιολογεί τα συστήματα υποβοήθησης 7 νέων αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

Τo Euro NCAP ανακοίνωσε σήμερα τα φετινά αποτελέσματα από το νέο πρόγραμμα δοκιμών με την ονομασία Assisted Driving, το οποίο αξιολογεί τα συστήματα υποβοήθησης στον αυτοκινητόδρομο (Highway Assist) που μοιράζονται τον έλεγχο του οχήματος με τον οδηγό, ο οποίος εξακολουθεί να έχει όλη την ευθύνη. Τα εν λόγω συστήματα βοηθούν στην ανίχνευση εμποδίων και κινδύνων, καθώς και στην αντιμετώπισή τους, αναβαθμίζοντας τη συνολική οδηγική εμπειρία.

Το Highway Assist βοηθά τον οδηγό να διατηρεί σταθερή ταχύτητα, να κρατά το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας κυκλοφορίας, αλλά και να κρατά ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας το ενεργό Cruise Control και το σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας.

Το νέο πρόγραμμα δοκιμών επικεντρώνεται σε δύο βασικούς τομείς, την Iκανότητα Bοήθειας (Assistance Competence), την ισορροπία δηλαδή μεταξύ των τεχνικών ικανοτήτων του συστήματος (Βοήθεια οχήματος) και του βαθμού στον οποίο διατηρεί τον οδηγό σε εγρήγορση (Driver Engagement), αλλά και το Safety Backup, το “δίχτυ ασφαλείας” του αυτοκινήτου σε κρίσιμες καταστάσεις.

Ο οργανισμός δοκίμασε τα BMW iX3, Cupra Formentor, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5, Polestar 2, Opel Mokka-e και Toyota Yaris και αξιολογεί τους παραπάνω τομείς με ένα σύστημα βαθμολόγησης, με το κάθε αυτοκίνητο να παίρνει μια βαθμολογία με τέσσερις βαθμίδες (Entry, Moderate, Good, Very Good), που βοηθά τους καταναλωτές να κατανοήσουν εύκολα τα συμπεράσματα των δοκιμών και να συγκρίνουν τα αυτοκίνητά μεταξύ τους.

Το BMW iX3 βαθμολογήθηκε ως Very Good, ενώ τα Cupra Formentor και Ford Mustang Mach-E με Good. Τα Hyundai Ioniq 5 και Polestar 2 βαθμολογήθηκαν ως Moderate, ενώ τα Opel Mokka-e και Toyota Yaris ως Entry.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...