Το Model S Plaid είναι το πρώτο και μοναδικό -μέχρι στιγμής- αυτοκίνητο όπου ο χρόνος που απαιτείται για να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 60 μίλια/ώρα (96 χλμ/ώρα) είναι μικρότερος από αυτόν που χρειάζεται το ίδιο το αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί από αυτήν την ταχύτητα. Πιο συγκεκριμένα, σε απλή άσφαλτο δρόμου το 0-96 χλμ/ώρα έρχεται σε 2,28 δευτ., ενώ το 96-0 χλμ/ώρα σε 2,38 δευτ.

Αυτό δε σημαίνει ότι η απόδοση του συστήματος πέδησης του Model S Plaid είναι κακή, αλλά -παρότι δεν είναι αυτοκίνητο πίστας- η απόδοση των φρένων σε τέτοιες συνθήκες δεν είναι και η καλύτερη. Για τον λόγο αυτό, η Tesla έχει κάνει πλέον διαθέσιμα για αγορά τα carbon κεραμικά φρένα για το μοντέλο της.

Με κόστος 20.000 δολάρια, το Model S Plaid εξοπλίζεται με carbon-καρβίδιο πυριτίου δίσκους, με διάμετρο 410 x 40 χλστ. εμπρός και 410 x 32 χλστ. πίσω. Πριν πιάσεις κομπιουτεράκι, τα 410 χλστ. αντιστοιχούν σε 16,1 ίντσες…για τους δίσκους! Επιπλέον, στον εμπρός άξονα υπάρχουν εξαπίστονες σφυρήλατες δαγκάνες, με τις πίσω να είναι τετραπίστονες. Φυσικά, υπάρχουν τα κατάλληλα τακάκια υψηλών επιδόσεων, όπως επίσης και υγρό φρένων υψηλής απόδοσης, σταθερό και ασυμπίεστο σε όλες τις θερμοκρασίες.

Στις σχετικές ειδήσεις η Tesla θα επενδύσει περί τα 188 εκατ. δολάρια στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη, προκειμένου αυτό να επεκταθεί και να αυξηθεί η παραγωγική του ικανότητα.