Η Stellantis και η Vulcan Energy ανακοίνωσαν σήμερα την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την προμήθεια από την δεύτερη υδροξειδίου του λιθίου για μπαταρίες στην Ευρώπη, για τη χρήση στα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα οχήματα του ομίλου. Η πενταετής συμφωνία προβλέπει ότι η προμήθεια του λιθίου θα ξεκινήσει το 2026 και κατά την πενταετή διάρκεια αυτής, το ελάχιστο της προμήθειας υδροξειδίου του λιθίου από την Vulcan στη Stellantis είναι 81.000 τόνους, ενώ το μέγιστο 99.000 τόνους.

1

Η συμφωνία αποτελεί μέρος της στρατηγικής για την ηλεκτροκίνηση από την Stellantis και έρχεται σχεδόν 1,5 μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης της κοινοπραξίας μεταξύ Stellantis και LG για εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών. Στόχος του ομίλου είναι να εγγυηθεί την επαρκή διαθεσιμότητα βασικών πρώτων υλών για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων, με τη Stellantis να σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 30 δισ. ευρώ έως το 2025 στην ηλεκτροκίνηση και την ανάπτυξη λογισμικού.

Η Stellantis θέλει περισσότερο από το 70% των πωλήσεων της στην Ευρώπη και περισσότερο από το 40% των πωλήσεων της στις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι οχήματα χαμηλών εκπομπών ρύπων (LEV) έως το 2030.