H Stellantis υπογράφει συμφωνία προμήθειας λιθίου από τη Vulcan Energy

Σχετικά άρθρα

Η Stellantis και η Vulcan Energy ανακοίνωσαν σήμερα την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την προμήθεια από την δεύτερη υδροξειδίου του λιθίου για μπαταρίες στην Ευρώπη, για τη χρήση στα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα οχήματα του ομίλου. Η πενταετής συμφωνία προβλέπει ότι η προμήθεια του λιθίου θα ξεκινήσει το 2026 και κατά την πενταετή διάρκεια αυτής, το ελάχιστο της προμήθειας υδροξειδίου του λιθίου από την Vulcan στη Stellantis είναι 81.000 τόνους, ενώ το μέγιστο 99.000 τόνους.

Η συμφωνία αποτελεί μέρος της στρατηγικής για την ηλεκτροκίνηση από την Stellantis και έρχεται σχεδόν 1,5 μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης της κοινοπραξίας μεταξύ Stellantis και LG για εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών. Στόχος του ομίλου είναι να εγγυηθεί την επαρκή διαθεσιμότητα βασικών πρώτων υλών για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων, με τη Stellantis να σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 30 δισ. ευρώ έως το 2025 στην ηλεκτροκίνηση και την ανάπτυξη λογισμικού.

Η Stellantis θέλει περισσότερο από το 70% των πωλήσεων της στην Ευρώπη και περισσότερο από το 40% των πωλήσεων της στις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι οχήματα χαμηλών εκπομπών ρύπων (LEV) έως το 2030.

Διάβασε ακόμα

Οι 4 νέες πλατφόρμες για ηλεκτρικά της Stellantis θα υποστηρίζουν την παραγωγή 2 εκ. αυτοκίνητα το χρόνο, η κάθε μία

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...