Η Stellantis και η LG Energy Solution ανακοίνωσαν σήμερα τη σύναψη μνημονίου συμφωνίας για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας, η οποία θα παράγει κελιά/κυψέλες και μονάδες μπαταριών για τη Βόρεια Αμερική.

Η κοινοπραξία θα χτίσει μια νέα μονάδα παραγωγής μπαταριών που θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου της Stellantis να πουλά στις Η.Π.Α. περισσότερο από το 40% ηλεκτροκίνητα οχήματα έως το 2030.

Σύμφωνα με τις εταιρίες, στόχος τους είναι η παραγωγή στο νέο εργοστάσιο να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2024, με το εργοστάσιο να έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 40 GWh.

Οι μπαταρίες που θα παράγονται στη νέα εγκατάσταση θα προμηθεύουν τα εργοστάσια της Stellantis στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό, και θα τοποθετηθούν σε plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, από όλες τις εταιρίες της Stellantis που δραστηριοποιούνται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Η τοποθεσία του εργοστασίου βρίσκεται υπό εξέταση και περαιτέρω λεπτομέρειες θα κοινοποιηθούν εν ευθέτω χρόνω, με την θεμελίωση της νέας εγκατάστασης να αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2022.