Η Ford θέλει να γίνει ο No2 μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2023

Σχετικά άρθρα

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η Ford θέλει να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, παράγοντας περίπου 600.000 αυτοκίνητα ετησίως. Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του παραπάνω στόχου θα διαδραματίσει το F-150 Lightning, οι κρατήσεις του οποίου πλησιάζουν τις 200.000.

Για τον λόγο αυτό, η Ford σταμάτησε να δέχεται άλλες κρατήσεις, καθώς ο χρόνος παράδοσης ξεπερνά τα τρία χρόνια. Η Ford σχεδίαζε αρχικά να κατασκευάσει 15.000 μονάδες το επόμενο έτος, πριν αυξήσει την παραγωγή στις 55.000 το 2023 και τις 80.000 το 2024.

Η Μπλε Οβάλ εταιρία συνεργάζεται με 5 προμηθευτές μπαταριών παγκοσμίως έτσι ώστε έως το 2030 να έχει παραγωγική δυναμικότητα 240 GWh, ενώ αναπτύσσει και νέες μπαταρίες που θα συμβάλλουν στη μείωση του κόστους τους σε τιμές μικρότερες των 80 δολαρίων ανά kWh έως το τέλος της δεκαετίας.

Στις σχετικές ειδήσεις, o CEO της Ford, Jim Farley, άφησε να εννοηθεί πως το Maverick θα αποκτήσει αρκετές εκδόσεις, όπως μια ηλεκτρική εκδοχή του, αλλά και μια έκδοση εστιασμένη για εκτός δρόμου.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...