Η Lightyear ανακοίνωσε και δεύτερο ηλιακό/ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Σχετικά άρθρα

Η ολλανδική Lightyear έκανε γνωστό πως το 2024/2025 θα βγάλει στην αγορά το Two, το δεύτερο ηλιακό/ηλεκτρικό αυτοκίνητο της. Το αυτοκίνητο θα πωλείται στις αγορές της Ευρώπης, των ΗΠΑ και σε άλλες αγορές του κόσμου, με αρχική τιμή περί τις 30.000 ευρώ.

Η εταιρία δεν αποκάλυψε άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, υπενθυμίζοντας πως το καλοκαίρι του 2022 θα κυκλοφορήσει το One. Το αυτοκίνητο θα ξεκινά από τις 150.000 ευρώ και θα προσφέρει αυτονομία 725 χιλιομέτρων ανά φόρτιση στον κύκλο WLTP. Πρόκειται για ένα 5θυρο μοντέλο, με άκρως αεροδυναμικό σχήμα, με την οροφή του να έχει επιφάνεια 5 τ.μ και καλύπτεται από φωτοβολταϊκά.

Τα φωτοβολταϊκά είναι τοποθετημένα κάτω από ένα γυαλί ασφαλείας, το οποίο η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι τόσο ισχυρό ώστε ένας ενήλικας να μπορεί να περπατήσει επάνω τους χωρίς να προκαλέσει βαθουλώματα. Έχει μήκος 5.057 χλστ., πλάτος 1.898 χλστ. και ύψος 1.426 χλστ.

Με την κατανάλωση του να ανακοινώνεται στις μόλις 83 Wh/χλμ, σημαίνει ότι το αυτοκίνητο διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας περίπου 60 kWh. Η εταιρία αναφέρει ότι κάθε τροχός διαθέτει και από έναν ηλεκτροκινητήρα, κάτι που σημαίνει ότι το Lightyear One πρακτικά είναι τετρακίνητο και διαθέτει εξελιγμένο torque vectoring.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...