Audi: Πλησιάζει η ώρα της ανακοίνωσης για την είσοδο στη Formula 1

Σχετικά άρθρα

Δεν αποτελεί μυστικό πως τόσο η Audi όσο και η Porsche συμμετείχαν σε αρκετές συναντήσεις της F1 για τους κανονισμούς των νέων κινητήρων που θα εισαχθούν το 2025-2026 και ένα έγγραφο που στάλθηκε στον πρώην πρόεδρο της FIA Jean Todt, καθώς και στον CEO της Formula 1 Stefano Domenicali, αποκαλύπτει πως η σχετική ανακοίνωση από την πλευρά της Audi πιθανώς θα γίνει στις αρχές του 2022.

Στην επιστολή που υπογράφουν ο CEO της Audi, Markus Duesmann και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Oliver Hoffmann, η Audi συνεχάρη την FIA “για τη διοργάνωση ενός δίκαιου ανταγωνισμού, κυριολεκτικά μέχρι τον τελευταίο γύρο της σεζόν” ενώ παράλληλα η γερμανική εταιρία εξέφρασε την ικανοποίησή της σχετικά με τους νέους κανονισμούς κινητήρων, χαρακτηρίζοντας τους ως δίκαιους για νέους και υπάρχοντες κατασκευαστές και καλύπτουν τις προσδοκίες της.

Οι νέοι κινητήρες θα είναι πιο απλοί στον σχεδιασμό. Θα διατηρηθούν οι υπάρχοντες turbo υβριδικοί V6 κινητήρες 1,6 λίτρων, που θα παράγουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια. Παράλληλα θα καταργηθεί η ακριβή MGU-H μονάδα.

Οι νέοι κινητήρες θα κοστίζουν λιγότερο και θα καταναλώνουν πλήρως βιώσιμα καύσιμα. Το VW Group εξετάζει το ενδεχόμενο να εμπλακεί στην Formula 1 με τις Audi και Porsche, ως κατασκευαστές κινητήρων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα