Η Maserati ανακοίνωσε σήμερα ότι επιστρέφει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς θα συμμετάσχει επίσημα στο πρωτάθλημα της Formula E από το 2023, παράλληλα με την έλευση των νέων κανονισμών για τα Gen3 μονοθέσια.

1

Με αυτόν τον τρόπο, η ιταλική εταιρία θα τερματίσει τη μακρά παύση της από τους αγώνες μονοθεσίων τον επόμενο χρόνο, σε συνεργασία με μια ομάδα που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά θα είναι παρόμοια με αυτή που έχει η DS (επίσης μάρκας της Stellantis) με την Techeetah.

Για να αναπτύξει περαιτέρω τα προϊόντα της στη σφαίρα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Maserati θα αναπτύξει το δικό της σύστημα μετάδοσης κίνησης Gen3. Ένας επιλεγμένος αριθμός σχεδιαστικών λύσεων του hardware θα μοιραστεί μεταξύ της DS και της Maserati, αλλά οι δύο μάρκες θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους και δεν θα μοιράζονται λύσεις λογισμικού.

2

Η Maserati έχει ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει μια ηλεκτρική έκδοση της MC20, η οποία θα ονομαστεί Folgore και θα αποδίδει 710+ άλογα. Το εν λόγω όνομα στα ιταλικά σημαίνει κεραυνός, με το αυτοκίνητο να διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες, δύο στον πίσω άξονα και έναν στον μπροστά, με το ηλεκτρικό σύστημα να είναι 800V. Η παρουσίαση του αυτοκίνητου αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στο 2022, μετά την παρουσίαση της ανοικτής έκδοσης του MC20.