Επίσημο: Toyota GRMN Yaris

Σχετικά άρθρα

Άνοιξε σήμερα τις πύλες του το Tokyo Auto Salon, και η Toyota αποκάλυψε εκεί μια νέα έκδοση του δημοφιλούς GR Yaris, την οποία ονομάζει GRMN Yaris. Το ιαπωνικό hot hatch θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην ιαπωνική αγορά και θα περιοριστεί σε μόλις 500 αυτοκίνητα. Διαθέτει μια σειρά από αναβαθμίσεις σε σχέση με το GR Yaris, που το κάνουν πιο “σκληροπυρηνικό”.

Ξεκινώντας με τα μηχανικά, κάτω από το καπό του GRMN Yaris υπάρχει ο γνωστός 1.600άρης τρικύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του βασικού μοντέλου, με την απόδοση του να αγγίζει τα 268 άλογα και 390 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, με το GRMN Yaris να διαθέτει επίσης μηχανικά διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης τόσο μπροστά όσο και πίσω, αντί των διαφορικών Torsen του στάνταρ αυτοκινήτου.

Ο κινητήρας του GRMN Yaris συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, το οποίο διαθέτει πιο “σφιχτή” κλιμάκωση για καλύτερες επιταχύνσεις. Συνεχίζοντας, το GRMN Yaris φέρει carbon καπό, οροφή και πίσω αεροτομή σπόιλερ, και μαζί με την αφαίρεση των πίσω καθισμάτων, η Toyota έχει επιτύχει μείωση βάρους περίπου 20 κιλών, σε σύγκριση με το GR Yaris.

Επιπλέον, μπροστά έχουν τοποθετηθεί νέα bucket της Recaro, με την Toyota να αναφέρει ότι ο αριθμός των σημειακών συγκολλήσεων του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί κατά 545 σε σύγκριση με το GR Yaris, με αποτέλεσμα τη βελτιωμένη ακαμψία του αμαξώματος. Το συνολικό πλάτος του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί κατά 10 χλστ. για αεροδυναμική βελτίωση και το ύψος του οχήματος έχει μειωθεί κατά 10 χλστ. για χαμηλότερο κέντρο βάρους.

Για την απόκτηση του GRMN Yaris υπάρχει κλήρωση κρατήσεων, η οποία ξεκινά σήμερα στο site της Toyota Gazoo Racing, με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται από το καλοκαίρι του 2022. Εκτός από τη βασική έκδοση, υπάρχει το Circuit πακέτο, που επικεντρώνεται στην απόδοση του στη πίστα, με βάση τα σχόλια από το Super Taikyu. Το Circuit Package διατίθεται σε ένα ειδικό εξωτερικό ματ γκρι χρώμα, και θα βγει σε περιορισμένη έκδοση 50 μονάδων, με την απόσταση από το έδαφος να είναι στα 120 χλστ.

Τέλος, υπάρχει και το Rally πακέτο, το οποίο διαθέτει GR αμορτισέρ, νέα αντιστρεπτική, roll bar και προστατευτικά στο κάτω μέρος του αμαξώματος, με την απόσταση από το έδαφος να είναι στα 130 χλστ. και είναι κατά 30 κιλά ελαφρύτερο από το GR Yaris. Η τιμή του “βασικού” GRMN Yaris στην Ιαπωνία ορίζεται στα 7.317.000 Yen (€56.050), με το Circuit Package στα 8.467.000 Yen (€64.860) και με το Rally Package στα 8.378.764 Yen (€64.185).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...
Autoblog.gr