Η Lexus δίνει νέες φωτογραφίες του ηλεκτρικού RZ 450e

Σχετικά άρθρα

Πριν 1,5 μήνα, η Lexus έδωσε έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του RZ 450e, με το μοντέλο να είναι μέρος της μεγάλης, επερχόμενης ώθησης της μάρκας στην ηλεκτροκίνηση και πρακτικά να είναι η πολυτελής έκδοσης του bZ4X της Toyota.

Σήμερα, η premium ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε τις παγκόσμιες πωλήσεις της για το 2021, και παράλληλα έδωσε μερικές νέες φωτογραφίες του αμιγώς ηλεκτρικού SUV της.

Ξεκινώντας από τις πρώτες, η Lexus πούλησε 760.012 μονάδες παγκοσμίως, την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2021, ήτοι μια αύξηση 6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, παρουσιάζοντας μια τάση ανάκαμψης. Στη Βόρεια Αμερική πουλήθηκαν περίπου 332.000 μονάδες (+12% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος), ενώ η Κίνα πέτυχε ρεκόρ με περίπου 227.000 πωλήσεις (+1% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος).

Η Lexus στοχεύει να προσφέρει μια πλήρη γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων (BEV) σε όλες τις κατηγορίες έως το 2030, με το 100% των πωλήσεις της να είναι BEV στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Κίνα, φτάνοντας το 1 εκατομμύριο μονάδες παγκοσμίως. Επιπλέον, η Lexus στοχεύει να πουλά 100% ηλεκτρικά παγκοσμίως έως το 2035.

Σχεδιαστικά, στο εμπρός μέρος το RZ 450e μπορεί να υπερηφανεύεται ότι φέρει μια νέα εκδοχή της “spindle” μάσκας της Lexus. Πιο συγκεκριμένα, αντί αυτή να είναι πλήρως ανοιχτή, υπάρχει ένας μικρός αεραγωγός στο κάτω τμήμα και κάθετα ανοίγματα σε κάθε πλευρά. Ακόμα, υπάρχουν λεπτά LED φωτιστικά σώματα, με το καπό να έχει έντονη κλίση προς τα εμπρός.

Μηχανικά, η Lexus δεν έδωσε καμία πληροφορία, αλλά το RZ 450e θα φέρει τα ίδια σύνολα με το bZ4X και το Subaru Solterra. Έτσι, το RZ 450e θα βασίζεται στην e-TNGA πλατφόρμα και λογικά θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, όπου στην πρώτη ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα (μπροστοκίνητο) και στην δεύτερη και στους δύο.

Διάβασε περισσότερα

Επίσημο: Lexus RZ 450e, η πολυτελής έκδοση του Toyota bZ4X

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...