Νέα ελαφρύτερη μπαταρία για τη McLaren P1 κόστους 137.000 ευρώ

Σχετικά άρθρα

Η McLaren προσφέρει μια νέα μπαταρία για την P1, η οποία κοστίζει 137.000 ευρώ,. Η νέα μπαταρία ζυγίζει 56 κιλά λιγότερο από την αρχική μπαταρία, το βάρος της οποίας ανέρχεται στα 106 κιλά, κάτι που σημαίνει πως η νέα μπαταρία ζυγίζει μόλις 50 κιλά.

Αυτή η μείωση του βάρους έχει πολλαπλά οφέλη απόδοσης, βελτιώνοντας την επιτάχυνση και τον χειρισμό του αυτοκινήτου. Η μπαταρία είναι μικρότερη σε μέγεθος και έτσι μειώνεται η ηλεκτρική αυτονομία του μοντέλου από τα 12 χιλιόμετρα στα μόλις 3, με την McLaren να λέει πως έχει βελτιωθεί ο ρυθμός επαναφόρτισης μέσω της πέδησης.

Λόγω του μειωμένου βάρους ο χρόνος επιτάχυνσης στα 0-300 χλμ/ώρα βελτιώνεται κατά 0,4 δευτερόλεπτα, στα 16,1 δευτερόλεπτα, με την McLaren να υποστηρίζει πως η μπαταρία είναι plug and play και απαιτείται μόνο ενημέρωση λογισμικού. Χρειάζονται 14 ώρες εργασίας για την αντικατάστασή της και καλύπτεται από νέα 6ετή εγγύηση. Η μπαταρία θα γίνει διαθέσιμη από τον ερχόμενο Ιούλιο και είναι συμβατή και με την P1 GTR.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...