Επίσημο: Williams FW44

Σχετικά άρθρα

Η Williams Racing μόλις παρουσίασε το livery που θα κοσμεί την FW44, το νέο μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας για τη σεζόν του 2022 της Formula 1, το οποίο κάνει αυτήν την ώρα το shakedown του στην βρεγμένη πίστα του Silverstone.

Για την επερχόμενη σεζόν, η Williams έχει διατηρήσει στις τάξεις της τον Nicholas Latifi, αλλά μετά την μεταγραφή του George Russell στη Mercedes-AMG F1, τη θέση του τελευταίου πήρε ο Alex Albon, ο οποίος επιστρέφει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετά από μια παύση ενός έτους, όπου δοκίμασε την τύχη του στο DTM.

Η Williams χρησιμοποίησε τη μία από τις δύο ημέρες κινηματογράφησης (filming days) που έχει στη διάθεση της για να πατήσει η FW44 στη βρετανική πίστα, με τους Alex Albon και Nicholas Latifi να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι. Ο πρεσβευτής της Williams και παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 του 2009, Jenson Button είναι επίσης παρών στην πίστα, για να δει το νέο μονοθέσιο να κάνει τους πρώτους του γύρους.

Σχεδιασμένη σύμφωνα με τους κανονισμούς της Formula 1 του 2022, η FW44 διαθέτει τις απαραίτητες αεροδυναμικές τροποποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων των πτερυγίων πάνω από τους εμπρός τροχούς και τα καλύμματα στους τροχούς, και τα νέα ελαστικά της Pirelli χαμηλού προφίλ με ζάντες 18 ιντσών. Το power unit του 2022 θα λειτουργεί με βιώσιμο καύσιμο, ενώ τα νέα μονοθέσια έχουν επίσης μεγαλύτερα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Η ομάδα με έδρα το Grove της Αγγλίας έχει προσλάβει αρκετά πρώην στελέχη του τμήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού της Volkswagen, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοίνωσε ότι απέσπασε την υπογραφή του Sven Smeets, ο οποίος εντάχθηκε στην βρετανική εταιρία ως αθλητικός διευθυντής της ομάδα της Formula 1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα