Albon και Latifi εκφράζουν ανησυχίες για την περιορισμένη ορατότητα των νέων μονοθέσιων

Σχετικά άρθρα

Την περασμένη Τρίτη, η Williams αποκάλυψε την FW44 και λίγα λεπτά αργότερα οι δύο οδηγοί της βρετανικής ομάδας βρέθηκαν στην πίστα του Silverstone για να κάνουν το shakedown του νέου τους μονοθέσιου. Αμέσως μετά, οι Alex Albon και Nicholas Latifi εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την περιορισμένη ορατότητα που έχουν τα νέα μονοθέσια, εξαιτίας των μεγαλύτερων ελαστικών.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι ομάδες έχουν 100 χλμ. για το shakedown και την ημέρα κινηματογράφησης, με τους οδηγούς της Williams να αναφέρουν η ορατότητα με τους νέους τροχούς 18 ιντσών και τους εκτροπείς πάνω από τα ελαστικά τους περιορίζουν. Πιο συγκεκριμένα, ο Latifi δήλωσε:

Η ορατότητα είναι σίγουρα χειρότερη σε ορισμένες στροφές. Υποθέτω ότι εξαρτάται από το είδος της στροφής, το πόσο πολύ στρίβεις στη στροφή και πού πηγαίνει το βλέμμα σου. Νομίζω ότι αυτό θα είναι κάτι που όλοι πρέπει να συνηθίσουν. Αλλά υπάρχουν σίγουρα περιπτώσεις όπου βλέπεις λιγότερο.

Από την πλευρά του, ο Albon τόνισε ότι σε πίστες όπως το Silverstone δεν είναι μεγάλο το πρόβλημα, αλλά θα δυσκολευτούν πολύ στους αγώνες που γίνονται σε δημόσιους δρόμους, λέγοντας:

Σήμερα, είχαμε το χειρότερο σενάριο με μια σκοτεινή, ζοφερή, βροχερή μέρα στο Silverstone, αλλά δεν ήταν και τόσο άσχημα. Νομίζω ότι θα δυσκολευτούμε περισσότερο όταν πάμε σε πίστες δρόμου. Όταν φτάσουμε στο Μονακό, το Baku και την Jeddah θα είναι δύσκολα. Στις πίστες, μπορείς να δεις πολύ μακριά μπροστά σου. Ωστόσο, με τα τυφλά σημεία του ελαστικού και τους εκτροπείς, αφαιρείται μεγάλο μέρος της άμεσης θέασης καθώς κοιτάζεις στη στροφή.

Έτσι, αυτό που καταλήγεις να κάνεις είναι να κοιτάς στην πραγματικότητα πιο μακριά από τη στροφή. Ωστόσο, σε μια πίστα δρόμου, προφανώς μετά από έναν τοίχο, υπάρχει περισσότερος τοίχος, οπότε δεν μπορείς να δεις πολλά γύρω από αυτόν. Νομίζω ότι αυτό θα είναι το δύσκολο. Και, επίσης, όταν μάχεσαι στην πίστα, νομίζω ότι θα είναι επίσης πιο δύσκολο να βλέπεις που βρίσκεσαι, που είναι η μπροστινή πτέρυγα και που είναι τα ελαστικά σου. Αυτό μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο.

Ενώ το shakedown και οι συνθήκες δεν επέτρεψαν σε κανέναν από τους δύο οδηγούς της Williams να καταλάβουν πολλά για το νέο μονοθέσιο, ο Latifi είπε ότι ήταν εμφανές το επιπλέον βάρος του, τονίζοντας:

Ήταν πραγματικά δύσκολο να αποκτήσω μια σωστή αίσθηση του αυτοκινήτου, αλλά σίγουρα είναι πολύ διαφορετικό από πέρυσι. Είναι σαν να οδηγείς ένα πιο βαρύ αυτοκίνητο. Αλλά πέρα από αυτό, δεν ήμουν πουθενά κοντά στα όρια. Απλώς θέλαμε να δούμε ότι όλα λειτουργούν, ότι το κάθισμα είναι άνετο και ότι οι ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις σε αυτό είναι μικρές. Έτσι, εκτός από αυτό, δεν κρατάω πάρα πολλά σε οτιδήποτε άλλο ένιωσα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...