Πωλείται μια υπερσπάνια McLaren Sabre με “χαμαιλέων” χρώμα

Σχετικά άρθρα

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2020, η McLaren παρουσίασε την Sabre, ένα hypercar που φέρει την υπογραφή του τμήματος MSO (McLaren Special Operations), το οποίο ήταν διαθέσιμο αποκλειστικά στην αγορά των ΗΠΑ.

Η παραγωγή του αυτοκινήτου περιορίζεται σε μόλις 15 μονάδες, και ένα εξ αυτών βρίσκεται τώρα προς πώληση από τον Barrett Jackson, όντας το πρώτο που βγαίνει στην αγορά ως “μεταχειρισμένο”. To βρετανικό αυτοκίνητο διαθέτει ένα έντονο χρώμα, που αλλάζει απόχρωση από μπλε σε μωβ ανάλογα με τη γωνία που το βλέπεις. Η McLaren το ονομάζει Pacific Color Stream και λειτουργεί ως ένα είδος χρώματος έμφασης, πάνω από το carbon αμάξωμα, που συνθέτει το υπόλοιπο εξωτερικό.

Η Sabre φέρει ένα άκρως αεροδυναμικό σώμα με μεγάλη πίσω αεροτομή και τεράστιο διαχύτη, ενώ διαθέτει πολλές εισαγωγές και εξαγωγές αέρα. Εντύπωση κάνουν τα πολύ λεπτά LED φωτιστικά σώματα, ενώ φέρει μια -κεντρικά τοποθετημένη-απόληξη για την εξάτμισης και μονομπούλονες ζάντες.

Κίνηση παίρνει από τον V8 4,0-λίτρων twin-turbo κινητήρα απόδοσης 835 ίππων με 800 Nm ροπής, κάτι που κάνει το Sabre να είναι το δυνατότερο μη υβριδικό μοντέλο που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η βρετανική εταιρία. Για το 0-161 χλμ/ώρα χρειάζεται 5,5 δευτ., και για το 0-200 χλμ/ώρα 7,3 δευτ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 351 χλμ/ώρα.

Το εν λόγω αυτοκίνητο έχει διανύσει μόλις 311 χλμ., και όταν ήταν καινούριο κόστισε 3.790.000 δολάρια, με την λογική να λέει ότι τώρα θα αλλάξει χέρια για ένα μεγαλύτερο ποσό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...