Η Audi ανακαλεί 111.682 αυτοκίνητα της για να επιδιορθώσει πρόβλημα που προκλήθηκε από προηγούμενη ανάκληση

Σχετικά άρθρα

Η Audi ανακαλεί 111.682 αυτοκίνητα της παγκοσμίως λόγω πιθανής μετατόπισης των συνδέσμων της πίσω ανάρτησης που προκλήθηκε από μια ανάκληση που έγινε πέρυσι.

Πέρυσι τον Ιούνιο η γερμανική εταιρία ανακάλεσε περίπου 150.000 A4, S4, A5, S5 Sportback, RS5, A6, S6, A7, S7, A8, S8, Q5, Q7, Q8, E-Tron που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2019 και 2021 για να αντικατασταθούν τα παξιμάδια στους συνδέσμους της ανάρτησης του πίσω άξονα που εξαιτίας τους θα μπορούσε να χαθεί η ευθυγράμμιση των τροχών του πίσω άξονα.

Μετά την ανάκληση, η Audi άρχισε να λαμβάνει παράπονα από πελάτες της για αυξημένη φθορά ελαστικών και επιδείνωση του χειρισμού των αυτοκινήτων. Μετά από δική της εσωτερική έρευνα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της ανάκλησης, “ένα εξάρτημα στον πίσω άξονα μπορεί να έχει ρυθμιστεί κατά λάθος και εν αγνοία του σε λανθασμένες προδιαγραφές σε ορισμένες περιπτώσεις”.

Έτσι η Audi ανακαλεί 111.682 αυτοκίνητα προκειμένου οι μηχανικοί της να επιθεωρήσουν τον πίσω άξονα και όπου χρειαστεί να κάνει ευθυγράμμιση των τροχών. Επίσης θα αντικαταστήσει δωρεάν τα ελαστικά που έχουν φθαρεί πρόωρα ή ανομοιόμορφα.

Στις σχετικές ειδήσεις η Kia ανακαλεί 72.848 Optima παραγωγής 2013-2014, επειδή ένας εύκαμπτος σωλήνας της αντλίας καυσίμου θα μπορούσε να σπάσει, κάτι που θα οδηγούσε σε διαρροή καυσίμου και κατ’επέκταση σε πυρκαγιά.

Τέλος η Ford ανακαλεί 223.628 Ford F-250 που κατασκευάστηκαν μεταξύ Οκτωβρίου 2015 και Δεκεμβρίου 2021 και 23.817 F-350 παραγωγής 2017-2022, επειδή ο θερμικός/ακουστικός μονωτήρας από τη πλευρά του συνοδηγού είναι επιρρεπής σε χαλάρωση, κατάσταση που οδηγεί σε ζημιά στον άξονα μετάδοσης κίνησης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Ford θα κατασκευάσει ένα νέο SUV στο εργοστάσιο της στην Ισπανία

Σε σημερινή ανακοίνωση της, η Ford εξετάσει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει ένα νέο SUV στο εργοστάσιό της στη Βαλένθια στην Ισπανία, χωρίς ωστόσο να...

Νέο Kia K4

H Kia έκανε γνωστές όλες τις λεπτομέρειες της νέας γενιάς του K4, που εκτός από σεντάν θα προσφέρεται και ως hatchback. Το αυτοκίνητο αντικαθιστά...

Το Ford Mustang το best-seller σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Ford Mustang παραμένει το best seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η χώρα που το μοντέλο...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr