Η FIA επιτρέπει τους Ρώσους και Λευκορώσους οδηγούς να τρέχουν σε αγώνες “υπό τη σημαία της”

Σχετικά άρθρα

Εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA, όπου έλαβε την απόφαση να επιτρέψει σε Ρώσους και Λευκορώσους οδηγούς να αγωνίζονται στα πρωταθλήματά της, εφόσον το κάνουν υπό ουδέτερη σημαία.

Ο πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem δήλωσε:

Όπως γνωρίζετε, η FIA παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ουκρανία με θλίψη και με σοκ και ελπίζω σε μια γρήγορη και ειρηνική επίλυση της παρούσας κατάστασης.

Καταδικάζουμε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που υποφέρουν ως αποτέλεσμα των γεγονότων στην Ουκρανία. Θα ήθελα να τονίσω ότι η FIA, μαζί με τους υποστηρικτές μας, ενήργησαν προληπτικά για αυτό το θέμα την περασμένη εβδομάδα και επικοινώνησαν ανάλογα για τη Formula 1, τη Formula 2, το WTCR και το International Drifting Cup. Μια ενημερωμένη έκδοση των νέων προγραμματισμένων αγώνων της FIA θα παρουσιαστεί στη συνεδρίαση του WMSC στο Μπαχρέιν για έγκριση.

Επιπλέον, τα μέλη του Συμβουλίου ενέκριναν τα ακόλουθα, σύμφωνα με τις συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, με άμεση ισχύ:

  • Δεν θα πραγματοποιηθούν διεθνείς διοργανώσεις στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, μέχρι νεωτέρας.
  • Δεν θα χρησιμοποιηθεί καμία σημαία/σύμβολο ή ύμνος της Ρωσίας/Λευκορωσίας σε διεθνείς διοργανώσεις, μέχρι νεωτέρας.
  • Δεν θα συμμετέχουν εθνικές ομάδες Ρωσίας/Λευκορωσίας σε διεθνείς διοργανώσεις (π.χ. αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού FIA), μέχρι νεωτέρας.
  • Ρώσοι/Λευκορώσοι οδηγοί, μεμονωμένοι αγωνιζόμενοι και αξιωματούχοι θα συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις μόνο με την ουδέτερη ιδιότητά τους και υπό τη “σημαία της FIA”, με την επιφύλαξη ειδικής δέσμευσης και τήρησης των αρχών της FIA για ειρήνη και πολιτική ουδετερότητα, μέχρι νεωτέρας.
  • Δεν πρέπει να επιδεικνύονται εθνικά σύμβολα, χρώματα, σημαίες Ρωσίας/Λευκορωσίας (στις στολές, στον εξοπλισμό και στο αυτοκίνητο) ή να παίζονται ύμνοι σε διεθνείς διοργανώσεις, μέχρι νεωτέρας.
  • Εκπρόσωποι από Ρωσικά/Λευκορωσικά Μέλη της FIA θα αποχωρήσουν προσωρινά από τους ρόλους και τις ευθύνες τους.
  • Καμία επιχορήγηση της FIA δεν θα χορηγηθεί στα Μέλη της FIA Ρωσίας/Λευκορωσίας, μέχρι νεωτέρας.
  • Καμία υπάρχουσα επιχορήγηση της FIA δεν θα καταβληθεί στα Μέλη της FIA Ρωσίας/Λευκορωσίας.
  • Μετά από πρόταση του κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων F1, ακυρώνεται το Ρωσικό Grand Prix F1 2022 για λόγους Ανωτέρας Βίας.

Ο πρόεδρος της FIA πρόσθεσε:

Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Συμβουλίου για την άμεση δράση τους στη λήψη αυτών των μέτρων προς το συμφέρον του αθλητισμού και της ειρήνης. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον Leonid Kostyuchenko, τον Πρόεδρο της Federation Automobile d’Ukraine (FAU) και την ευρύτερη οικογένεια της FIA στη χώρα.

Τα μέτρα που ελήφθησαν σήμερα αναγνωρίζουν την εξουσία της FAU στην Ουκρανία και είναι επίσης ευθυγραμμισμένα με τις συστάσεις που έγιναν πρόσφατα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Βρισκόμαστε σε ενεργές συζητήσεις με τα μέλη μας καθώς συνεχίζουμε να παρέχουμε τη συμπόνια και την υποστήριξή μας την ώρα που έχουν ανάγκη. Ελπίζουμε ειλικρινά σε μια ειρηνική επίλυση των αφόρητων κακουχιών τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...