Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε έναν χώρο αποθήκευσης αυτοκινήτων στο λιμάνι του Southampton της Αγγλίας, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή τουλάχιστον 33 ολοκαίνουργιων SUV της Jaecoo. Η οικονομική ζημιά από το περιστατικό της κινεζικής μάρκας ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι κάτοικοι της περιοχής ξύπνησαν σήμερα απότομα γύρω στις 3:30 π.μ. (τοπική ώρα) από συνεχή κορναρίσματα και μια σειρά ισχυρών εκρήξεων, οι οποίες προέρχονταν από τις κόρνες και τις μπαταρίες των δεκάδων καινούργιων αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα στην οδό West Bay Road στο λιμάνι της αγγλικής πόλης. Γύρω στις 04:20 π.μ., η βρετανική πυροσβεστική υπηρεσία έσπευσε στο σημείο με βαρέα οχήματα.
Σύμφωνα με την αναφορά της πυροσβεστικής, εκτιμάται ότι κάηκαν 33 υβριδικά αυτοκίνητα, ωστόσο, από το φωτογραφικό υλικό που ήρθε στη δημοσιότητα φαίνεται ότι πρόκειται για το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο Jaecoo 5, καθώς διαθέτει κλειστή μάσκα. Με την τιμή εκκίνησης του συγκεκριμένου μοντέλου να ανέρχεται περίπου στις 33.000 ευρώ, η αξία των αυτοκινήτων που μετατράπηκαν σε στάχτη είναι άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Hampshire & Isle of Wight αναγκάστηκε να επιστρατεύσει μεγάλες δυνάμεις για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς. 10 πυροσβεστικά οχήματα, δύο βυτιοφόρα νερού και μια υδραυλική πλατφόρμα αναπτύχθηκαν στο σημείο. Παράλληλα, προκλήθηκε τόσο μεγάλος όγκος καπνού -με μια έντονη, όξινη μυρωδιά σύμφωνα με τους κατοίκους- που ζητήθηκε από τους πολίτες να κρατήσουν τα παράθυρα και τις πόρτες των σπιτιών τους κλειστά για ώρες.

Από το συμβάν δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα. Η Λιμενική Αρχή του Southampton – το μεγαλύτερο λιμάνι διακίνησης αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, που διαχειρίζεται 600.000 οχήματα ετησίως – διεξάγει αυτή τη στιγμή ενδελεχή έρευνα για τα αίτια σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία.
