Nissan Qashqai E-Power

Σχετικά άρθρα

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την E-Power έκδοση του νέου Qashqai με το νέο υβριδικό σύστημα μετάδοσης να αποτελείται από τον βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων απόδοσης 156 ίππων, με μεταβλητή σχέση συμπίεσης -μεταξύ 8:1 και 14:1- που δίνει αποκλειστικά κίνηση σε μια γεννήτρια.

Αυτή παράγει ηλεκτρική ενέργεια και τροφοδοτεί την μπαταρία του αυτοκινήτου, με τον ηλεκτροκινητήρα, που είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα, να αντλεί ενέργεια από την μπαταρία, μέσω του μετατροπέα.

Αυτό σημαίνει ότι οι τροχοί κινούνται μόνο από τον ηλεκτροκινητήρα, η απόδοση του οποίου αγγίζει τα 140 kW (190 άλογα) και τα 330 Nm ροπής. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, το Standard, το Sport και το Eco. Το Qashqai e-Power προσφέρεται αποκλειστικά ως προσθιοκίνητο, με το αυτοκίνητο να έχει μέση κατανάλωση 5,3 λίτρα βενζίνης ανά 100 χλμ.

Ως “ηλεκτροκίνητο” και παρόμοιο με το Leaf, το νέο Qashqai e-Power επωφελείται από την εμπειρία οδήγησης “ενός πεντάλ”, με τη Nissan να ονομάζει τη λειτουργία e-Pedal. Έτσι, ο οδηγός μπορεί να ξεκινήσει, να επιταχύνει και να επιβραδύνει το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ γκαζιού, υποστηρίζοντας έως και 90% των σεναρίων της καθημερινής οδήγησης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...