Η Toyota παρουσίασε το Glanza, την δικιά της εκδοχή του Suzuki Baleno

Σχετικά άρθρα

Στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, η Suzuki παρουσίασε στην Ινδία το νέο Baleno, και σήμερα βλέπουμε την πρόταση της Toyota που βασίζεται στο μοντέλο. Ο λόγος για το Glanza, το οποίο πρακτικά αποτελεί μια rebadged έκδοση του Baleno, με τις αισθητικές διαφορές να είναι μικρές.

Αυτές περιορίζονται κυρίως στο μπροστινό μέρος, καθώς υπάρχουν νέα φωτιστικά σώματα, νέος προφυλακτήρας και νέα μάσκα, με την μάσκα να ενσωματώνει το λογότυπο της ιαπωνικής εταιρίας. Παρατηρώντας το προφίλ και το πίσω μέρος, πολύ δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να διακρίνει ποιο μοντέλο είναι της Suzuki και ποιο της Toyota, καθώς θα πρέπει να παρατηρήσεις το λογότυπο των εταιριών και το διαφορετικό σχέδιο των ζαντών.

Οι διαστάσεις είναι ίδιες, με το Glanza να έχει μήκος 3.990 χλστ., πλάτος 1.745 χλστ. και ύψος 1.500 χλστ., με μεταξόνιο να αγγίζει τα 2.520 χλστ.. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα Heartect της Suzuki, με τη νέα γενιά να προσφέρει καλύτερη άνεση και χειρισμό σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, χάρη στη νέα ρύθμιση της ανάρτησης, τα μεγαλύτερα δισκόφρενα και το βελτιωμένο NVH.

Μηχανικά, το Toyota Glanza εξοπλίζεται με έναν 1,2-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης, με σύστημα start-stop και χωρίς ηλεκτρική υποβοήθηση. Παράγει 90 ίππους και 113 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων ή ενός αυτόματου AGS πέντε σχέσεων, που αντικαθιστά το παλιό CVT.

Στο εσωτερικό, το Glanza διαθέτει αναδιπλούμενο έγχρωμο head-up display, το οποίο απεικονίζει το ταχύμετρο, το στροφόμετρο, την επιλεγμένη ταχύτητα και την ώρα. Επιπλέον, βλέπουμε οθόνη αφής 9 ιντσών για το infotainment, κάμερα 360 μοιρών και ένα ηχοσύστημα Surround Sense από Arcamys.

Η Toyota έχει ήδη αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για το Glanza στην Ινδία με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένεται να ξεκινήσουν από την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου. Η τιμή της βασικής έκδοσης Glanza E ξεκινά από τα 639.000 Rs (€7.615) και φτάνει μέχρι τα 969.000 Rs (€11.550) για την πιο ακριβή Glanza V, με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Αντίστοιχα, το Suzuki Baleno ξεκινά από τα 635.000 Rs και φτάνει τα 969.000 Rs.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...