Η Maserati teasάρει την αμιγώς ηλεκτρική GranTurismo Folgore

Σχετικά άρθρα

Η Maserati έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο τις δοκιμές εξέλιξης και ανάπτυξης της νέας GranTurismo. Το θρυλικό ιταλικό μοντέλο θα γίνει το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας που θα προσφέρεται και ως 100% ηλεκτρικό, ενώ παράλληλα θα είναι διαθέσιμο και με τον 3,0-λιτρο twin-turbo V6 κινητήρα τη MC20, ο οποίος θα είναι σε detuned έκδοση.

Σήμερα, η Maserati έδωσε τρεις φωτογραφίες της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης του μοντέλου, που θα φέρει το όνομα GranTurismo Folgore, οι οποίες αποκαλύπτουν μερικώς τον σχεδιασμό του coupe αμαξώματος.

Παρόλο που τα γραφικά της τρίαινας κάνουν ό,τι μπορούν για να “χαλάσουν” τη θέα μας, κάτω από αυτά μπορούμε να πούμε ότι η GranTurismo φαίνεται να είναι ένα όμορφο αυτοκίνητο. Επειδή το μοντέλο θα φιλοξενεί και κινητήρα εσωτερικής καύσης, το συνολικό σχήμα της GranTurismo δεν διαφέρει από αυτό ενός παραδοσιακού GT αυτοκινήτου, με τον κινητήρα τοποθετημένο πίσω από το εμπρός άξονα.

Έτσι, διακρίνουμε το μακρύ χαμηλό καπό, που “τελειώνει” πάνω από τα φτερά, με τα τελευταία να ενσωματώνουν τα φωτιστικά σώματα, τα οποία μοιάζουν με αυτά της MC20. Κάνοντας ζουμ προς το εσωτερικό, διακρίνονται δύο paddles πίσω από το τιμόνι, που στην περίπτωση της αμιγώς ηλεκτρικής GranTurismo Folgore θα ρυθμίζουν το επίπεδο της αναγεννητικής πέδησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η GranTurismo Folgore θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν άξονα), με τη συνολική ισχύ να είναι πάνω από 650 άλογα, ενώ κάποιες φήμες αναφέρουν και για 1.200 άλογα.

Ωστόσο, η Maserati επιβεβαιώνει ότι όλα τα μοντέλα της θα είναι διαθέσιμα έως το 2025 και με μια 100% ηλεκτρική έκδοση. Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε την MC20, τη νέα Quattroporte και τη νέα Levante να ολοκληρώσουν την προσφορά των ηλεκτρικών μοντέλων, που περικλείονται κάτω από την ομπρέλα της Maserati Folgore. Επιπλέον, η Maserati αναφέρει ότι η GranTurismo Folgore θα κυκλοφορήσει πριν την MC20 Folgore. Αξίζει να σημειωθεί πως οι νέες Quattroporte και Levante θα προσφέρονται μόνο ως ηλεκτρικές και αναμένονται στην αγορά μετά το 2025.

Τέλος, να υπενθυμίσω ότι Maserati έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα πουλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030, ως μέρος του πλάνου “Dare Forward 2030”, της Stellantis, που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Genesis G80 EV Magma Concept

Στο περίπτερο της Genesis στην έκθεση του Πεκίνου βρίσκεται το G80 EV Magma Concept, με το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από το νέο bodykit κατασκευασμένο...

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...