Στο σφυρί μια McLaren Elva με μόλις 10 χλμ.

Σχετικά άρθρα

Οι παραδόσεις της McLaren Elva ξεκίνησαν τον Μάιο του 2021, με την βρετανική εταιρία να περιορίζει την παραγωγή του speedster της σε μόλις 149 αυτοκίνητα, όταν ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για 399 μονάδες. Στην δημοπρασία Retromobile του οίκου Artcurial, μια εξ αυτών θα βγει στο σφυρί με την εκτιμώμενη τιμή πώλησης να κυμαίνεται μεταξύ €1.500.000 και €2.000.000.

Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο γκρι Gloss Graphite Gray χρώμα και είναι το πρώτο μοντέλο της βρετανικής εταιρίας που δεν διαθέτει οροφή. Μηχανικά φορά τον twin-turbo V8 4,0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 815 ίππων με 800 Nm ροπής που συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα και έτσι είναι ταχύτερη και από την Senna.

Είναι το πρώτο μοντέλο της McLaren που διαθέτει την ενεργή αεροδυναμική AAMS (Active Air Management System), που μεταφέρει τον αέρα πάνω από την καμπίνα των επιβατών, δημιουργώντας ένα εικονικό παρμπρίζ ή “φούσκα ηρεμίας” όπως το ονομάζει η McLaren, βελτιώνοντας έτσι την άνεση των επιβατών.

Τα καθίσματα, το σώμα και το πλαίσιο είναι από carbon, με τα φρένα να αποτελούνται από carbon- κεραμικούς δίσκους και δαγκάνες κατασκευασμένες από τιτάνιο.

Η Elva είναι το ελαφρύτερο μοντέλο της βρετανικής εταιρίας, καθώς ζυγίζει λιγότερο από 1.300 κιλά, με τα καθίσματα, το σώμα και το πλαίσιο να είναι από carbon. Τα φρένα αποτελούνται από carbon-κεραμικούς δίσκους και δαγκάνες κατασκευασμένες από τιτάνιο.

Κατά την παρουσίαση της, η McLaren ανέφερε ότι δημιουργήθηκε προκειμένου να τιμήσει τα αγωνιστικά M1A, M1B και M1C της δεκαετίας του 1960 που κατασκεύασε ο Bruce McLaren.

Πηγήartcurial

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί ένα σπάνιο κόκκινο Lexus LFA του 2012 με μόλις 431 χλμ.

Η Lexus έδινε την επιλογή 28 αποχρώσεων για το LFA και τα περισσότερα που βγήκαν από το εργοστάσιο της στη πόλη Motomachi της Ιαπωνίας ήταν βαμμένα σε μαύρο, πορτοκαλί, κίτρινο...

Τα επόμενα μοντέλα της McLaren θα είναι εμπνευσμένα από την F1

Η McLaren ξεκίνησε το teasing της επόμενης σχεδιαστικής της γλώσσας, με την εταιρία να λέει πως η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της θα εμπνέεται από...

Επίσημο: Το Μπαχρέιν εξαγόρασε την McLaren και αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο της

Tο κρατικό επενδυτικό ταμείο του Μπαχρέιν, Mumtalakat Holding Company, ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο του ομίλου της McLaren. Το fund -το οποίο...
Autoblog.gr