Στο σφυρί μια ολοκαίνουρια και σπάνια Lancia Delta Integrale Martini 5 Evo του 1992

Σχετικά άρθρα

Η Lancia, θέλοντας να γιορτάσει το πέμπτο συνεχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα rally, κυκλοφόρησε -στο τέλος της σεζόν του 1991- την ειδική έκδοση “Martini 5” της Lancia Delta Integrale Evoluzione.

Η εν λόγω έκδοση βγήκε στην παραγωγή σε 400 αυτοκίνητα, όλα εκ των οποίων είναι βαμμένα σε άσπρο χρώμα και διαθέτουν τις εμβληματικές ρίγες της Martini, που τρέχουν κάθε πλευρά του αμαξώματος και γύρω από την πίσω πόρτα, στην οποία υπάρχει και το πολύ σημαντικό σήμα του World Rally Champion.

Στο εσωτερικό, η Delta Integrale Martini 5 Evoluzione διαθέτει bucket καθίσματα της Recaro, ενώ το σαλόνι είναι επενδυμένο με ένα πανέμορφο σκούρο γκρι Alcantara, με κόκκινες ραφές στα κεντρικά τμήματα. Ακόμα, κόκκινες είναι και οι ζώνες ασφαλείας.

Μηχανικά, ο 2,0-λιτρος 16βάλβιδος τετρακύλινδρος turbo κινητήρας αποδίδει 210 άλογα στις 5.750 σ.α.λ. και 298 Nm ροπής στις 3.500 σ.α.λ. Αυτός συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, στέλνοντας την κίνηση σε όλους τους τροχούς. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 5,7 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 220 χλμ/ώρα.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι το 69ο που βγήκε από το εργοστάσιο και παραδόθηκε στον πρώτο ιδιοκτήτη το καλοκαίρι του 1992. Από τότε έχει διανύσει μόλις 168 χιλιόμετρα, βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, ενώ φέρει τα εργοστασιακά ελαστικά. Αυτά είναι τα Michelin MXX, διαστάσεων 205/50 σε 15άρες ζάντες, με έτη παραγωγής το 1990 και το 1991.

Η Lancia Delta Integrale Martini 5 Evoluzione βρίσκεται προς πώληση μέσω διαδικτυακής δημοπρασία του Bring A Trailer, και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το υψηλότερο bid είναι στα 200.000 δολάρια, με την διαδικασία προσφορών να ολοκληρώνεται σε 9 ημέρες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...