Ξεκίνησαν οι παραδόσεις αυτοκινήτων της Tesla από το εργοστάσιο της Γερμανίας

Σχετικά άρθρα

Εξαιρετικά σημαντική ημέρα η σημερινή για την Tesla και τους Ευρωπαίους πελάτες της, καθώς ξεκίνησαν οι παραδόσεις των αυτοκινήτων που παράγονται στο ολοκαίνουριο εργοστάσιο της εταιρίας στο Βερολίνο.

Πιο συγκεκριμένα, η Tesla -παρουσία του Γερμανού καγκελάριου, Olaf Scholz και του Elon Musk- παρέδωσε τα πρώτα 30 Model Y που κατασκευάστηκαν στο Gigafactory Berlin, το οποίο κόστισε 5 δισ. ευρώ (5,5 δισ. δολάρια).

Σε tweet του, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, έγραψε χθες:

Ενθουσιασμένος που θα παραδώσω αύριο τα πρώτα αυτοκίνητα παραγωγής που κατασκευάζει το Giga Berlin-Brandenburg!

Η έναρξη της παραγωγής στο εν λόγω εργοστάσιο καθυστέρησε αρκετούς μήνες, εξαιτίας -κυρίως- γραφειοκρατικών διαδικασιών, αλλά και λόγω περιβαλλοντικών και άλλων καταγγελιών, με τον περιφερειακό υπουργό Οικονομικών Joerg Steinbach να τονίζει:

Μερικοί δεν εμπιστεύονταν ότι η Γερμανία θα μπορούσε να το κάνει αυτό. Δείξαμε στον κόσμο ότι μπορούμε.

Η Tesla βρέθηκε κοντά στο να χάσει τα συμβόλαια παροχής νερού μετά από καταγγελία τοπικών περιβαλλοντικών οργανώσεων, με την αμερικάνικη εταιρία να τις αντιμετωπίζει υποσχόμενη ότι θα ελαχιστοποιήσει τη χρήση νερού, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα φυτέψει περισσότερα δέντρα από όσα αφαίρεσε κατά την κατασκευή του εργοστασίου.

Η εταιρεία έλαβε την τελική έγκριση για να ξεκινήσει την παραγωγή στο Gigafactory Berlin στις 4 Μαρτίου. Ο Steinbach είπε ότι υπάρχει επί του παρόντος αρκετό νερό για το εργοστάσιο, αλλά πρόσθεσε ότι η Tesla θα πρέπει να αξιοποιήσει επιπλέον πηγές σε μεγαλύτερη απόσταση για οποιαδήποτε επέκταση.

Η Tesla σχεδιάζει να παράγει 5.000 έως 10.000 οχήματα ανά εβδομάδα μέχρι το τέλος του 2022, με την μέγιστη παραγωγική του δυνατότητα να είναι 500.000 αυτοκίνητα ετησίως και 50 GWh μπαταριών, νούμερα μεγαλύτερα από οποιοδήποτε άλλο γερμανικό εργοστάσιο.

Διάβασε ακόμα

Η Tesla είπε “όχι” στις επιδοτήσεις 1,14 δισ. ευρώ από τη Γερμανία

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...

Toyota: Το 2025 η κυκλοφορία του ηλεκτρικού Hilux

Στα τέλη του 2022 και στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 60 χρόνων παρουσίας της Toyota στη Ταϊλάνδη, ο Akio Toyoda, πρόεδρος...
Autoblog.gr