Η Γερμανία μειώνει τους φόρους στα καύσιμα

Σχετικά άρθρα

Και η Γερμανία ανακοίνωσε πως θα μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης (ΕΦΚ) στη βενζίνη και στο πετρέλαιο κίνησης, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων.

Συγκεκριμένα, ο τρικοματικός κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας συμφώνησε σε πρόσθετα μέτρα αξίας περίπου 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να μειώσει το βάρος των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών από το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της προσωρινής μείωσης των τιμών των καυσίμων.

Η κυβέρνηση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς θα μειώσει τη φορολογία στα καύσιμα για τρεις μήνες, με την τιμή της βενζίνης να μειώνεται κατά 0,3 ευρώ το λίτρο και αυτή του diesel κατά 0,14 ευρώ το λίτρο.

Επιπλέον οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα λάβουν εφάπαξ πληρωμή 300 ευρώ, καθώς και εφάπαξ ενίσχυση για τη διατροφή παιδιών ύψους 100 ευρώ. Επιπλέον προκειμένου να προωθηθεί η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, η κυβέρνηση θα προσφέρει μηνιαίο εισιτήριο με κόστος 9 ευρώ.

Σήμερα, η μέση τιμή της βενζίνης 95 οκτανίων στη Γερμανία είναι 2,126 ευρώ/λίτρο και αυτή του diesel 2,172 ευρώ/λίτρο.

Στην Ελλάδα από την άλλη, η κυβέρνηση αποφάσισε την επιδότηση αγοράς καυσίμων με 30 έως 50 ευρώ για τρεις μήνες, ενώ θα μειώσει την τιμή του diesel κατά 15 λεπτά τον Απρίλιο.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...