Γερμανία: Δικαστήριο αναγκάζει την Tesla να αγοράσει πίσω ένα Model 3 λόγω του Autopilot

Σχετικά άρθρα

Ένας Γερμανός μήνυσε την Tesla επειδή δεν έμεινε ευχαριστημένος από την λειτουργία του συστήματος Full Self-Driving του Model 3 του. Όπως περιγράφει στη μήνυσή του, το λογισμικό οδηγεί το αυτοκίνητο “σαν μεθυσμένος αρχάριος οδηγός” και στο περιφερειακό δικαστήριο στο Ντάρμσταντ ο ιδιοκτήτης δήλωσε πως το αυτοκίνητο δεν ήταν σε θέση να προσπεράσει πιο αργά οχήματα όταν κινούνταν σε αυτοκινητόδρομους, όπως διαφημίζει η Tesla.

Επιπλέον, δεν αναγνωρίζει φανάρια και πινακίδες Stop και γενικά η όλη απόδοση του λογισμικού δεν συνάδει με την ονομασία του. Η Tesla προσπάθησε να υπερασπιστεί το λογισμικό της λέγοντας πως η απόδοσή του είναι “εντός των προδιαγραφών” και πως λειτουργεί σύμφωνα με τους κανονισμούς αυτόνομης οδήγησης που ισχύουν επί του παρόντος στη Γερμανία.

Το δικαστήριο ωστόσο αποφάσισε πως η Tesla πρέπει να αγοράσει πίσω το Model 3 από τον ιδιοκτήτη, που πλήρωσε 69.000 ευρώ για να το αγοράσει.

Ο δικηγόρος του ενάγοντα, ο οποίος ισχυρίζεται πως και ο ίδιος κατέχει ένα μοντέλο της Tesla, είπε πως η υπόθεση αποτελεί προηγούμενο για την Tesla ώστε αυτή να “εγγυηθεί” για το λογισμικό της.

Η Tesla διαφωνεί με την απόφαση λέγοντας ότι τυχόν προβλήματα με το αυτοκίνητο και το λογισμικό του θα μπορούσαν να είχαν λυθεί με μια δωρεάν επισκευή ή μια ενημέρωση λογισμικού. Έτσι άσκησε έφεση κατά της ετυμηγορίας και η υπόθεση θα λυθεί στο εφετείο.

ΠηγήSpiegel.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...