Ο Καναδάς θα σταματήσει την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου μέχρι το 2035

Σχετικά άρθρα

Η κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε πως έως το 2035 θα απαγορεύσει την πώληση νέων αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών με κινητήρες εσωτερικής καύσης, στη προσπάθεια επίτευξης μηδενικών εκπομπών σε ολόκληρη τη χώρα έως το 2050.

Από το 2035 και έπειτα, θα επιτρέπεται η πώληση μόνο ηλεκτρικών νέων αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών, με την κυβέρνηση του Καναδά να προσθέτει πως ένα μείγμα επενδύσεων και κανονισμών θα βοηθήσει τη μετάβαση της βιομηχανίας προς αυτόν τον στόχο, έτσι ώστε έως το 2035 οι εκπομπές ρύπων σε όλη τη χώρα να μειωθούν στο 40-45% σε σχέση με τις εκπομπές του 2005.

Έως το 2026 η κυβέρνηση του Καναδά θα απαιτήσει από τις αυτοκινητοβιομηχανίες τουλάχιστον το 20% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων να είναι μηδενικών εκπομπών, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται έως το 60% έως το 2030. Σε ότι αφορά τα μεσαία και βαρέα οχήματα, η κυβέρνηση του Καναδά θέλει το 35% των συνολικών πωλήσεων τους έως το 2035 να είναι μηδενικών εκπομπών και το 100% ενός “υποσυνόλου” αυτών έως το 2004.

Παράλληλα η χώρα θα προσφέρει 1,7 δισ. δολάρια Καναδά (1,23 δισ. ευρώ) για να επεκτείνει τα κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών και άλλων μηδενικών εκπομπών οχημάτων. Σήμερα ο Καναδάς προσφέρει έκπτωση έως και 5.000 δολάρια Καναδά για την αγορά ηλεκτρικών, plug-in υβριδικών αυτοκινήτων και αυτοκινήτων με κυψέλες υδρογόνου, με ορισμένες επαρχίες, όπως η Βρετανική Κολομβία και η Νέα Σκωτία, να προσφέρουν δικά τους κίνητρα για να στρέψουν τους ανθρώπους σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές.

ΠηγήCanada.ca

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...