Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ερευνά την Faraday Future για ανακριβείς δηλώσεις των διοικητικών στελεχών της προς τους επενδυτές της, καθώς ένας short-seller πωλητής αποκάλεσε την startup ηλεκτρικών αυτοκινήτων ως τη νέα απάτη ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αυτό πυροδότησε μια εσωτερική έρευνα για την εταιρεία, η οποία παραδέχτηκε ότι αύξησε τους αριθμούς προπαραγγελιών για το επερχόμενο όχημά της, το FF 91. Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι είχε 14.000 κρατήσεις για το ηλεκτρικό SUV της όταν, στην πραγματικότητα, μόνο 401 πελάτες έχουν δώσει προκαταβολή. Όλες οι υπόλοιπες “κρατήσεις” ήταν απλά ενδείξεις ενδιαφέροντος για το αυτοκίνητο, χωρίς καμία πληρωμή.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι η εταιρεία ήταν ανέντιμη σχετικά με τον ρόλο του ιδρυτή της Jia Yueting στην εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα διαπίστωσε ότι η συμμετοχή του Jia στη διαχείριση της εταιρείας ήταν πιο σημαντική από ό,τι είχε γνωστοποιηθεί σε ορισμένους επενδυτές.

Η Faraday Future αρνείται οποιονδήποτε από τους παραπάνω ισχυρισμούς. Παρόλα αυτά, δεσμεύτηκε ότι θα προσλάβει έναν επικεφαλής συμμόρφωσης (Chief Compliance Officer) για να εφαρμόσει -μεταξύ άλλων- ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε όλους τους διευθυντές και τα στελέχη σχετικά με τις εσωτερικές πολιτικές της εταιρείας.