Η Tesla ανακαλεί 23.437 Model Y

Σχετικά άρθρα

Η Tesla ανακοίνωσε πως ανακαλεί σε όλο τον κόσμο 23.437 Model Y που κατασκευάστηκαν μεταξύ 16 Ιουνίου 2020 και 10 Νοεμβρίου 2021, λόγω ενός ελαττώματος στα στοιχεία που συγκρατούν τον πλευρικό σύνδεσμο της μπροστινής ανάρτησής τους, στοιχεία που ενδέχεται να χαλαρώσουν με την πάροδο του χρόνου, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη σωστή στερέωση της ανάρτησης.

Εξαιτίας της χαλάρωσης, ο πλευρικός σύνδεσμος ενδέχεται να ξεκουμπώσει από το υποπλαίσιο, με τους τροχούς να χάνουν την ευθυγράμμισή τους, επηρεάζοντας αρνητικά το σύστημα διεύθυνσης, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος.

Σύμφωνα με την εταιρία, ο χαλαρός σύνδεσμος προκαλεί έναν ασυνήθιστο θόρυβο και από αυτόν οι οδηγοί μπορούν να καταλάβουν πως το αυτοκίνητό τους έχει πρόβλημα.

Η Tesla θα ελέγξει όλα τα προς ανάκληση Model Y και θα σφίξει με την σωστή ροπή τα στοιχεία που στερεώνουν τον πλευρικό σύνδεσμο στο υποπλαίσιο. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως σε κάποιο αυτοκίνητο έχουν προκληθεί ζημιές, η Tesla θα αντικαταστήσει δωρεάν τα εξαρτήματα που έχουν υποστεί ζημιές.

Η εταιρία διαπίστωσε το πρόβλημα κατά τη διάρκεια των σέρβις των αυτοκινήτων, όπου και εντόπισε 39 περιπτώσεις που είτε τα στοιχεία ήταν χαλαρά βιδωμένα, είτε είχαν ξεβιδωθεί τελείως. Αιτία του προβλήματος ήταν κάποια ελλαττωματικά δυναμόκλειδα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...