Η Maserati συνεργάζεται με την Venturi Racing για την είσοδο της στην Formula E

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του χρόνου, η Maserati ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς θα συμμετάσχει επίσημα στο πρωτάθλημα της Formula E από το 2023, παράλληλα με την έλευση των νέων κανονισμών για τα Gen3 μονοθέσια. Αυτό θα την κάνει την πρώτη ιταλική μάρκα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα των ηλεκτρικών μονοθέσιων.

Σήμερα, λίγο πριν την διεξαγωγή του E-Prix της Ρώμης, η ιταλική εταιρία έκανε γνωστό ότι αυτό θα γίνει σε συνεργασία με την Venturi Racing. Για να αναπτύξει περαιτέρω τα προϊόντα της στη σφαίρα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Maserati θα αναπτύξει το δικό της σύστημα μετάδοσης κίνησης Gen3.

Ένας επιλεγμένος αριθμός σχεδιαστικών λύσεων του hardware θα μοιραστεί μεταξύ της DS και της Maserati, αλλά οι δύο μάρκες θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους και δεν θα μοιράζονται λύσεις λογισμικού.

Κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης της συνεργασίας με την Venturi Racing, η Maserati είχε προς επίδειξη ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης της νέας GranTurismo. Αυτή θα ονομάζεται GranTurismo Folgore, με το θρυλικό ιταλικό μοντέλο να γίνεται το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας που θα προσφέρεται και ως 100% ηλεκτρικό, ενώ παράλληλα θα είναι διαθέσιμο και με τον 3,0-λιτρο twin-turbo V6 κινητήρα τη MC20, ο οποίος θα είναι σε detuned έκδοση.

Παρόλο που τα γραφικά της τρίαινας κάνουν ό,τι μπορούν για να “χαλάσουν” τη θέα μας, κάτω από αυτά μπορούμε να πούμε ότι η GranTurismo φαίνεται να είναι ένα όμορφο αυτοκίνητο. Επειδή το μοντέλο θα φιλοξενεί και κινητήρα εσωτερικής καύσης, το συνολικό σχήμα της GranTurismo δεν διαφέρει από αυτό ενός παραδοσιακού GT αυτοκινήτου, με τον κινητήρα τοποθετημένο πίσω από το εμπρός άξονα.

Έτσι, διακρίνουμε το μακρύ χαμηλό καπό, που “τελειώνει” πάνω από τα φτερά, με τα τελευταία να ενσωματώνουν τα φωτιστικά σώματα, τα οποία μοιάζουν με αυτά της MC20. Κάνοντας ζουμ προς το εσωτερικό, διακρίνονται δύο paddles πίσω από το τιμόνι, που στην περίπτωση της αμιγώς ηλεκτρικής GranTurismo Folgore θα ρυθμίζουν το επίπεδο της αναγεννητικής πέδησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η GranTurismo Folgore θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν άξονα), με τη συνολική ισχύ να είναι πάνω από 650 άλογα, ενώ κάποιες φήμες αναφέρουν και για 1.200 άλογα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...