Ακριβώς τρία χρόνια μετά τα αποκαλυπτήρια της έκτης γενιάς του Outback στην έκθεση της Νέας Υόρκης, η Subaru παρουσιάζει σήμερα -στην ίδια έκθεση- την ανανεωμένη έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου της.

Η γκάμα του Outback (εκτός από το Wilderness που κυκλοφόρησε πρόσφατα) αποκτά μια πιο τολμηρή εμφάνιση, χάρη στη νέα μπροστινή όψη που ενσωματώνει τη νέα γρίλια, τα επανασχεδιασμένα LED φωτιστικά σώματα και τα φώτα ομίχλης, ενώ ο εμπρός προφυλακτήρας διαθέτει πιο στιβαρό κάλυμμα. Στο προφίλ, υπάρχουν επιπλέον πλαστικά προστατευτικά στα τόξα των τροχών, που τονίζουν την εμφάνιση του οχήματος, παρέχοντας παράλληλα πρόσθετη προστασία.

Έχει 22 εκατοστά απόσταση από το έδαφος και μηχανικά φορά τον τετρακύλινδρο 2,5-λίτρων ατμοσφαιρικό boxer κινητήρα απόδοσης 182 ίππων με 240 Nm ροπής, ενώ προσφέρεται και με τον 2,4-λίτρων turbo κινητήρα απόδοσης 260 ίππων με 376 Nm ροπής. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με CVT κιβώτιο ταχυτήτων και στάνταρ σύστημα τετρακίνησης.

Το ανανεωμένο Outback διαθέτει νέες τεχνολογίες ασφάλειας και εντός του οχήματος, όπου συναντάμε μια οθόνη αφής 11,6 ιντσών, κάθετα τοποθετημένη που εκτείνεται σε όλο το ύψος της κεντρικής κονσόλας. Από άποψη συνδεσιμότητας, το νέο Outback διαθέτει σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που είναι συμβατό με ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto, ενώ υποστηρίζει over-the-air αναβαθμίσεις.

Επιπλέον, το Outback διαθέτει στάνταρ την πιο πρόσφατη έκδοση του EyeSight, με το βελτιωμένο σύστημα υποβοήθησης της οδήγησης να λειτουργεί πιο ομαλά και κάτω από μεγαλύτερο εύρος συνθηκών. Αυτές οι βελτιώσεις οφείλονται σε ένα ευρύτερο οπτικό πεδίο, στο ενημερωμένο λογισμικό ελέγχου και στην προσθήκη ηλεκτρικού ενισχυτή φρένων.

Η παραγωγή του γίνεται στο μοναδικό εργοστάσιο της Subaru εκτός Ιαπωνίας, στην πόλη Lafayette της πολιτείας Indiana της Αμερικής, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν το ερχόμενο φθινόπωρο. Για το έτος μοντέλου 2023, το Outback θα είναι διαθέσιμο στα επίπεδα εξοπλισμού Base, Premium, Onyx Edition, Wilderness, Limited και Touring.