Η καθημερινότητα των εσώκλειστων υπαλλήλων της VW στο εργοστάσιο της στη Σαγκάη

Σχετικά άρθρα

Η Σαγκάη είναι αντιμέτωπη εδώ και 20 ημέρες με ένα νέο κύμα της Covid-19, με την πόλη των 26 εκατ. κατοίκων να βρίσκεται από τις 28 Μαρτίου υπό καθεστώς lockdown.

Στο εργοστάσιο της κοινοπραξίας της Volkswagen στη πόλη, οι εργαζόμενοι είναι εσώκλειστοι σε αυτό και καθημερινά παρακολουθούν ταινίες, παίζουν χαρτιά αλλά και αθλούνται, καθώς απαγορεύεται από τις αρχές να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η εταιρία αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή του εργοστασίου της στη Σαγκάη λόγω των περιοριστικών μέτρων που έθεσαν σε ισχύ οι κινεζικές αρχές και αρχικά προσέφερε στους εργαζομένους τη δυνατότητα να μείνουν εντός του εργοστασίου εθελοντικά, για να το διατηρήσουν σε λειτουργία σε κατάσταση “φούσκας”, όντας απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά η επιδείνωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού σήμαινε πως οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και αντ’ αυτού έπρεπε να παραμείνουν υποχρεωτικά κλεισμένοι μέσα στο εργοστάσιο.

Διάβασε ακόμη

Η GM ζήτησε από εργάτες της να κοιμούνται στα πατώματα του εργοστασίου της στη Σαγκάη

Το εργοστάσιο έχει παύσει τη λειτουργία του καθώς η προμήθεια των απαιτούμενων ανταλλακτικών έχει επίσης διακοπεί. Η εταιρία έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα στη προσπάθειά της να κρατήσεις τους υπάλληλους της αποσχολημένους.

Αυτοί ξεκινούν την ημέρα τους με υποχρεωτικό rapid τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, ενώ στις 10 το πρωί κάνουν βόλτα γύρω από τους χώρους του εργοστασίου. Ακολουθεί μεσημεριανό γεύμα και ξεκούραση από τις 11:00 έως τις 13:00. Στη συνέχεια βλέπουν ταινίες και παίζουν χαρτιά, ενώ στις 16:00 κάνουν γυμναστική. Ακολουθεί δείπνο, ντους και παρακολούθηση ταινιών, προτού πέσουν για ύπνο. Παράλληλα η VW έχει δημιουργήσει και μια εθελοντική δράση αποκομιδής σκουπιδιών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...