Η πολυπληθέστερη πόλη της Κίνας, η Σαγκάη αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα της Covid-19, με την πόλη των 26 εκατ. κατοίκων να βρίσκεται από χθες σε lockdown, με τις αρχές να έχουν “κόψει” την πόλη στα δύο, κατά μήκος του ποταμού Χουανγκπού και χωρίζοντας το ιστορικό κέντρο από την ανατολική οικονομική και βιομηχανική περιοχή του Πουντόνγκ ώστε να καταστεί πιο εύκολος ο έλεγχος των κρουσμάτων.

Με όλες τις δραστηριότητες και τα εργοστάσια να έχουν παγώσει, η General Motors κατάφερε να διατηρήσει την παραγωγή του εργοστασίου της που έχει με την SAIC, ζητώντας από τους εργαζομένους να κοιμούνται στα πατώματα του εργοστασίου. Σε αυτό το εργοστάσιο η κοινοπραξία SAIC-GM κατασκευάζει μοντέλα των Buick, Chevrolet και Cadillac.

Έτσι οι υπάλληλοι του εργοστασίου ουσιαστικά ζουν μέσα στο εργοστάσιο, 24 ώρες το 24ωρο, όντας απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο. Ένα παρόμοιο σύστημα χρησιμοποιήθηκε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο ώστε το προσωπικό των αγώνων να μην έρθει σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο.