Ο Gian Carlo Minardi εξελέγη πρόεδρος της επιτροπής μονοθεσίων της FIA

Σχετικά άρθρα

Ο Gian Carlo Minardi, ο ομώνυμος ιδρυτής της ομάδας της Formula 1, εξελέγη πρόεδρος της επιτροπής μονοθέσιων της FIA, μετά από διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από μέλη του παγκόσμιου συμβουλίου μηχανοκίνητου αθλητισμού (WMSC).

Ο Minardi θα επιβλέπει την επιτροπή για τα μονοθέσια της FIA, η οποία έχει συμβάλει καθοριστικά στην αναμόρφωση του χαρτοφυλακίου των junior κατηγοριών της FIA, εισάγοντας καινοτόμες τεχνολογίες και βελτιωμένα μέτρα ασφαλείας τα τελευταία χρόνια.

Ξεκινώντας ως οδηγός αγώνων σε αναβάσεις και αγώνες rally στα τέλη της δεκαετίας του ’60, ο Minardi μεταπήδησε στη διοίκηση ομάδων στη Formula Italia. Το 1985 μπήκε με δική του ομάδα στη Formula 1, όπου ακολούθησε μια συνεργασία με τη Ferrari για την προμήθεια κινητήρων.

Το όνομα Minardi εμφανιζόταν στη Formula 1 έως ότου η ομάδα εξαγοράστηκε από τον Paul Stoddart το 2001. Έπειτα, η ομάδα τελικά μετονομάστηκε σε Scuderia Toro Rosso, και από το 2020 είναι γνωστή ως Alpha Tauri, με την έδρα της να είναι στη Faenza της Ιταλίας, την ίδια που είχε και η ομάδα του Minardi.

Το 2020, ο Minardi εξελέγη πρόεδρος του Autdodromo Enzo e Dino Ferrari, δηλαδή της πίστας της Imola, εκεί που θα διεξαχθεί το Grand Prix της Emilia Romagna στις 24 Απριλίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα