Πωλείται μια σπάνια BMW M3 (E36) GT

Σχετικά άρθρα

Μια από τις 356 M3 (E36) GT που κατασκεύασε η BMW πωλείται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η περιορισμένης παραγωγής M3 GT κρύβει κάτω από το καπό της τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο σε σειρά ατμοσφαιρικό κινητήρα που αποδίδει 299 άλογα στις 7.100 σ.α.λ. και 323 Nm ροπής στις 3.900 σ.α.λ. και διαθέτει το σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων, Vanos, καθώς και εξατάχυτο αυτόματο σειριακό κιβώτιο SMG, το οποίο εξελίχθηκε περαιτέρω όταν τοποθετήθηκε στην E46.

Η BMW έχει αυξήσει τη σχέση συμπίεσης στο 10,8:1, έχει τοποθετήσει νέα εισαγωγή αέρα, νέους εκκεντροφόρους, αγωνιστική αντλία λαδιού, νέο κάρτερ και τέλος νέο λογισμικό για τον κινητήρα και το σύστημα Vanos.

H M3 GT κυκλοφόρησε αποκλειστικά στην Ευρώπη σε μόλις 356 κομμάτια που όλα ήταν βαμμένα στο πράσινο British Racing Green χρώμα. Η M3 GT βγήκε ώστε να πάρει έγκριση τύπου η αγωνιστική έκδοση του αυτοκινήτου για να τρέξει στο πρωτάθλημα GT της FIA, στο πρωτάθλημα IMSA GT και σε διεθνείς αγώνες μεγάλων αποστάσεων.

Το βάρος της M3 GT είναι περίπου 30 κιλά μικρότερο από την “απλή” M3 και ανέρχεται στα 1.460 κιλά, καθώς οι πόρτες της είναι από αλουμίνιο. Ακόμα, φοράει μεγάλο, ρυθμιζόμενο εμπρός splitter, νέα πίσω αεροτομή και σφυρήλατες 17άρες ζάντες της BBS, ενώ αλλαγές υπάρχουν και στην ανάρτηση με επιπλέον μπάρα θόλων.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι το 13ο από τα 50 που πουλήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει διανύσει μέχρι σήμερα κάτι περισσότερα από 207.500 χιλιόμετρα. Ο ιδιοκτήτης του ζητά το ποσό των 90.000 λιρών Αγγλίας (108.570 ευρώ) για να το αποχωριστεί.

ΠηγήeBay

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...