Η Audi μετά τα πρωτότυπα Skysphere και Grandsphere παρουσίασε σήμερα το Urbansphere, ένα μεγάλο ηλεκτρικό πρωτότυπο minivan, που δεν διαθέτει μεσαία κολόνα, με τις πίσω πόρτες να ανοίγουν ανάποδα.

Με μήκος 5,5 μέτρα, πλάτος 2 μέτρα, ύψος 1,78 μέτρα και μεταξόνιο 3,4 μέτρων, το Urbansphere βασίζεται στην PPE πλατφόρμα του VW Group. Κίνηση παίρνει από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, απόδοσης 401 ίππων με 690 Nm ροπής και βασίζεται σε τεχνολογία 800 Volt.

Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 120 kWh και με χρήση ταχυφόρτιση 270 kW, με το αυτοκίνητο μέσα σε 10 λεπτά φόρτισης αποκτά αυτονομία 300 χιλιομέτρων, με τη μπαταρία να φορτίζει από το 5 στο 80% της χωρητικότητάς της, σε λιγότερο από 25 λεπτά. Όταν είναι πλήρως φορτισμένη προσφέρει αυτονομία έως και 750 χιλιομέτρων.

Το πρωτότυπο διαθέτει αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4 με αισθητήρες που παρακολουθούν τις κινήσεις των ματιών οδηγού και επιβατών, να επιτρέπουν τον έλεγχο πολλών λειτουργιών του οχήματος, διαισθητικά και με απλές κινήσεις των χεριών – χωρίς αυτοί να αγγίζουν τίποτα.

Το πρωτότυπο εξοπλίζεται με ενεργή αερανάρτηση, με το σύστημα μέσω κάμερας να ανιχνεύει προγνωστικά κάθε ανωμαλία του δρόμου και να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να προσφέρει μια άνετη και ομαλή οδήγηση.