Λίγες εβδομάδες μετά την παρουσίαση του Skysphere Concept, η Audi παρουσίασε το Grandsphere Concept, ένα ηλεκτρικό μοντέλο που μας δείχνει το πως θα μοιάζουν τα A8 και A7 Sportback του μέλλοντος.

Με μήκος 5,35 μέτρα, πλάτος 2 μέτρα, ύψος 1,39 μέτρα και μεταξόνιο 3,2 μέτρων, το Grandsphere είναι ένα σεντάν, που μοιάζει με ένα τετράθυρο GT που βασίζεται στην PPE πλατφόρμα του VW Group. Κίνηση παίρνει από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, απόδοσης 721 ίππων με 960 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε περίπου 4 δευτερόλεπτα.

Το πρωτότυπο διαθέτει αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4 και όταν ενεργοποιείται η αυτόνομη λειτουργία, το τιμόνι και τα πεντάλ υποχωρούν κάτω από το ταμπλό για να δημιουργήσουν επιπλέον χώρο για τους επιβάτες.

Σχεδιαστικά το Audi Grandsphere ξεχωρίζει από τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και τη διάφανη οροφή, την απουσία της μεσαίας κολόνας, με τις μπροστινές πόρτες να ανοίγουν αντίθετα από τις πίσω. Οι οθόνες του πίνακα οργάνων και ελέγχου του πρωτότυπου μετατρέπονται σε οθόνες ψυχαγωγίας CinemaScope, μόλις αυτό αρχίζει να κινείται αυτόνομα. Το 2+2 επιβατών πρωτότυπο, διαθέτει τέσσερα καθίσματα που η πλάτη τους παίρνει κλίση έως 60 μοίρες.

Αισθητήρες που παρακολουθούν τις κινήσεις των ματιών οδηγού και επιβατών, επιτρέπουν τον έλεγχο πολλών λειτουργιών του οχήματος, διαισθητικά και με απλές κινήσεις των χεριών – χωρίς αυτοί να αγγίζουν τίποτα. Το φυσικό δέρμα έχει αντικατασταθεί από ξύλο, μαλλί, συνθετικά υφάσματα και μέταλλο, ορατά και ευχάριστα στο άγγιγμα ως επένδυση επιφανειών, καλύμματα καθισμάτων και πατάκια.

Το πρωτότυπο εξοπλίζεται με ενεργή αερανάρτηση, με το σύστημα μέσω κάμερας να ανιχνεύει προγνωστικά κάθε ανωμαλία του δρόμου και να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να εξασφαλίζει ένα “μαγικό χαλί” για οδηγό και επιβάτες.

Βασισμένο σε τεχνολογία 800 Volt, το Audi GrandSphere concept επιτρέπει ταχυφόρτιση έως και 270 kW, με το αυτοκίνητο μέσα σε 10 λεπτά φόρτισης να αποκτά αυτονομία 300 χιλιομέτρων, με τη μπαταρία 120 kWh να φορτίζει από το 5 στο 80% της χωρητικότητάς της, σε λιγότερο από 25 λεπτά. Όταν είναι πλήρως φορτισμένη προσφέρει αυτονομία έως και 750 χιλιομέτρων.