Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη με τους υπαλλήλους να κοιμούνται στο πάτωμα

Σχετικά άρθρα

Μετά από 22 ημέρες η Tesla επανεκίννησε σήμερα το εργοστάσιο της στη Σαγκάη και όπως ορίζουν οι αρχές της πόλης, οι υπάλληλοι του εργοστασίου θα είναι εσώκλειστοι, μιας και δεν μπορούν να βγουν από αυτό, κάτι που σημαίνει πως θα διανυκτερεύουν εντός των εγκαταστάσεων ώστε να μην έρχονται σε επαφή με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Η Tesla θα παρέχει σε κάθε εργαζόμενο της έναν υπνόσακο και ένα στρώμα, με τους ανθρώπους να κοιμούνται στο πάτωμα σε έναν καθορισμένο χώρο του εργοστασίου, ενώ θα υπάρχουν άλλοι χώροι για ντους, ψυχαγωγία και τροφοδοσία.

Όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν καθημερινά τεστ για τις πρώτες τρεις ημέρες που θα επιστρέψουν στο εργοστάσιο, θα θερμομετρούνται δύο φορές την ημέρα και θα πλένουν τα χέρια τους τέσσερις φορές την ημέρα, δύο φορές το πρωί και δύο φορές ξανά το απόγευμα. Επίσης, προβλέπεται η χορήγηση τριών γευμάτων και επιδόματος 400 γιουάν (58 ευρώ) την ημέρα.

Διάβασε ακόμη

Η καθημερινότητα των εσώκλειστων υπαλλήλων της VW στο εργοστάσιο της στη Σαγκάη

Περισσότεροι από 8.000 εργαζόμενοι της Tesla θα ζουν μέσα στο εργοστάσιο 24 ώρες την ημέρα μέχρι την 1η Μαΐου, εν αναμονή των αλλαγών στην αυστηρή πολιτική της πόλης για το lockdown “Covid zero”, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει το χειρότερο κύμα του ιού από τις πρώτες μέρες της πανδημίας. Τα πρόσφατα lockdown ήταν η αιτία η Tesla να μην κατασκευάσει 46.200 αυτοκίνητα.

Οι κινεζικές αρχές έδωσαν την άδεια επαναλειτουργίας 660+ επιχειρήσεων, ανάμεσά τους η Tesla, η SAIC, η Volkswagen και αρκετές εταιρίες εταιρείες παραγωγής τσιπ και ιατρικού εξοπλισμού, με τις επιχειρήσεις εκτός του ότι θα κρατούν εσώκλειστους τους εργαζομένους τους, θα πρέπει να τους υποβάλλουν συχνά σε τεστ ανίχνευσης κορωνοιού.

Οι οδηγοί των φορτηγών των εταιρειών θα πρέπει να έχουν είτε αρνητικό τεστ αντιγόνων (rapid test) 24 ωρών, είτε μοριακό (PCR) 48 ωρών κατά της είσοδό τους στην εργασία. Παράλληλα, αυτοσχέδια νοσοκομεία θα διαμορφωθούν στις επιχειρήσεις με πολλούς εργαζομένους.

Ο εγκλεισμός στον οικονομικό κόμβο της Κίνας, τη Σαγκάη, δημιουργεί ασφυκτικές πιέσεις στα πάντα, από την καταναλωτική δαπάνη έως τα συστήματα διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας και την παραγωγή. Κατά τους αναλυτές, “κλειδί” στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων είναι η προσαρμογή της πολιτικής μηδενικών μολύνσεων της Κίνας, ενώ η κεντρική τράπεζα ακολουθεί προσεκτική στάση ως προς τη νομισματική πολιτική χαλάρωσης.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της χώρας έχουν επανειλημμένως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάπτυξη και την ανάγκη περαιτέρω δημοσιονομικών και νομισματικών μέτρων στήριξης. Υπενθυμίζεται πως η Σαγκάη λογίζεται ως η παραγωγική βάση πάμπολλων βιομηχανιών του κλάδου του αυτοκινήτου, όπως είναι η Tesla, η SAIC, η FAW και άλλες. H FAW Group άρχισε να λειτουργεί κανονικά πέντε εργοστάσια της στην Τσανγκτσούν, πρωτεύουσα της επαρχίας Τζιλίν.

Επίσης, άρχισε η παραγωγή σε 276 εργοστάσια ανταλλακτικών εκεί, όπου ζουν 24 εκατομμύρια άνθρωποι και θεωρείται κέντρο για τον κλάδο του αυτοκινήτου και της γεωργίας. Στην Τζιλίν επιβλήθηκε εγκλεισμός πριν από ένα μήνα, αλλά πλέον η μετάδοση του κορωνοϊού εντοπίζεται σε ανθρώπους που βρίσκονται σε απομόνωση.

Η SAIC, αναφορικά με τις δραστηριότητές της στη Σαγκάη, δήλωσε ότι άρχισε από χθες να διεξάγει τεστ αντοχής στον δικό της σχεδιασμό για την επανάληψη της παραγωγής, ενώ η VW ανέφερε ότι εξετάζει το κατά πόσον είναι εφικτή η επανέναρξη λειτουργίας των εργοστασίων της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...