Χρειάστηκαν πέντε εβδομάδες για να βαφτούν αυτές οι μοναδικές Bugatti Chiron

Σχετικά άρθρα

Η Bugatti θέλοντας να επιδείξει τις ικανότητες και δυνατότητες του τμήματος customization της, παρουσιάζει μια Chiron Super Sport και μια Chiron Pur Sport, οι οποίες φέρουν μια μοναδική βαφή.

Η γαλλική εταιρία ονομάζει την εξωτερική επεξεργασία Vague de Lumiere και χρειάστηκαν πέντε εβδομάδες για να ολοκληρώσει το βάψιμο κάθε αυτοκινήτου, ενσωματώνοντας σχέδια ζωγραφισμένα στο χέρι, τα οποία εμφανίζονται διαφορετικά ανάλογα το πώς αντανακλάται το φως στο αμάξωμα.

Η Chiron Super Sport έχει σαν χρώμα βάσης ένα γαλάζιο με πορτοκαλί ρίγες και τροχούς, με τα επίσημα ονόματα των χρωμάτων να είναι California Blue και Arancia Mira, ενώ το σχέδιο είναι εξαιρετικά περίπλοκο. Οι λωρίδες καλύπτουν κάθε πάνελ του αμαξώματος, με διακυμάνσεις στο σχήμα και το πάχος σε όλο το μήκος. Κατόπιν αιτήματος του πελάτη, η μάσκα φέρει τον αριθμό 38, βαμμένη επίσης στο προαναφερθέν πορτοκαλί χρώμα, ενώ το ίδιο κυριαρχεί σε όλο το εσωτερικό.

Από την άλλη, η Chiron Pur Sport είναι λίγο πιο διακριτικό στην εμφάνιση. Το εξωτερικό της χρώμα είναι ένα μείγμα μπλε με εκτεθειμένο αμάξωμα μπλε carbon, που επικαλύπτεται με ρίγες Nocture. Τα γράμματα της Bugatti στη μεγάλη αεροτομή είναι σε μπλε χρώμα, με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας να παρέχουν επιπλέον χρώμα στα endplates της αεροτομής. Το νούμερο 9 είναι βαμμένο σε μπλε χρώμα (French Racing Blue) και κοσμεί τη μάσκα, ενώ στο εσωτερικό, υπάρχει το ίδιο χρώμα μαζί με μαύρες λεπτομέρειες.

Και για τα δύο αυτοκίνητα, η διαδικασία δημιουργίας των εξωτερικών χρωμάτων απαιτεί εξαιρετικά λεπτή εργασία. Τα σχέδια αρχικά οραματίζονται σε δισδιάστατη μορφή και στη συνέχεια εφαρμόζονται στην τρισδιάστατη επιφάνεια του αυτοκινήτου. Όλες οι ρίγες είναι ζωγραφισμένες στο χέρι σε πολλαπλές στρώσεις, προσθέτοντας βάθος στο συνολικό φινίρισμα. Με την ολοκλήρωση των λεπτομερειών, τα αυτοκίνητα περνιούνται με πολλαπλές διαφανείς στρώσεις βερνικιού. Η Bugatti εφάρμοσε παρόμοια βαφή στην Veyron Grand Sport Vitesse L’Or Blanc..

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...