Η Γερμανική Λέσχη Αυτοκινήτου (ADAC), η μεγαλύτερη λέσχη αυτοκινήτων της Γερμανίας, σε ανοικτή επιστολή της ζητά από τους Γερμανούς να χρησιμοποιούν λιγότερο τα οχήματά τους, έτσι ώστε να μειωθεί η εξάρτηση της χώρας από το ρωσικό πετρέλαιο.

1

Καλούμε τα μέλη της λέσχης να χρησιμοποιούν λιγότερο τα οχήματά τους και να καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα, ώστε να μειωθεί η εξάρτηση από τις εισαγωγές αργού πετρελαίου. Η εξάρτηση της χώρας μας από τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας έχει γίνει πολύ ξεκάθαρη. Αυτό καθιστά ακόμη πιο σημαντικό να μειώσετε γρήγορα τη κατανάλωση. Κάθε άτομο μπορεί να συμβάλει σε αυτό.

Παράλληλα, η ADAC ενθαρρύνει τα μέλη της όταν χρησιμοποιούν τα οχήματά τους να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα, ενώ ζητά από αυτά να κάνουν χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς και όπου είναι εφικτό να χρησιμοποιούν ποδήλατα και να διανύουν αποστάσεις με τα πόδια.

2

Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα πως θα απεξαρτηθεί από το ρωσικό πετρέλαιο και το ρωσικό φυσικό αέριο μέχρι το τέλος καλοκαιριού. Επί του παρόντος, η Γερμανία έχει μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό πετρέλαιο στο 12% από περίπου 35% πέρυσι, ενώ εξαρτάται κατά 35% από το ρωσικό φυσικό αέριο, έναντι 55% προηγουμένως.