Το ποσοστό των πωλήσεων των πολυμορφικών στην αγορά της Ευρώπης συρρικνώνεται κάθε μήνα, καθώς η κυριαρχία των crossovers και SUVs είναι καθολική. Αυτό θα πέσει ακόμα πιο πολύ, καθώς η ευρωπαϊκή κατηγορία θα χάσει ακόμη ένα μοντέλο, καθώς η Renault έκανε γνωστό ότι διακόπτει την παραγωγή του Scenic, με τη γαλλική εταιρεία να σταματά την προσφορά του οικογενειακού της μοντέλου.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δεν δέχεται πλέον παραγγελίες για το Scenic, με την επταθέσια έκδοση του -το Grand Scenic– να διατηρείται στους τιμοκαταλόγους της για μερικούς μήνες ακόμα. Η κατάργηση του Scenic έρχεται μετά την αντίστοιχη των Espace και Talisman.

1

Το Scenic υπάρχει στην γκάμα της Renault από το 1996, όταν έκανε το ντεμπούτο της η πρώτη γενιά του μοντέλου, η οποία αποδείχθηκε τεράστια εμπορική επιτυχία, με περισσότερες από 2,8 εκατομμύρια πωλήσεις κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής της.

Ωστόσο, οι επόμενες γενιές δεν τράβηξαν ποτέ την προσοχή που τους άξιζε, με το 2021 να πωλούνται μόλις 20.678 αυτοκίνητα, ενώ το 2011, η Renault πούλησε 160.159 Scenic στη Γηραιά ήπειρο, του -τότε- φρέσκου μοντέλου τρίτης γενιάς.