Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη ξεκινήσει να στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση και η Lamborghini επιβεβαίωσε πως στο μέλλον η Urus θα γίνει και αυτή ηλεκτρική.

Κατά πάσα πιθανότητα, η επόμενη γενιά της Urus, που αναμένεται μετά το 2028, θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, με τον Mitja Borkert, σχεδιαστής της ιταλικής εταιρίας να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του:

Αργά ή γρήγορα η Urus θα γίνει ηλεκτρική. Για να είμαι ειλικρινής, οι κανονισμοί εκπομπών ανά τον κόσμο και επίσης η κοινωνική αποδοχή, μας πηγαίνουν σίγουρα προς τα εκεί.

Δεν λέω τώρα πως ο διάδοχος της Urus θα είναι ηλεκτρικός, αλλά για τέτοιου είδους αυτοκίνητα η ηλεκτροκίνηση έχει μεγαλύτερο νόημα.

Ο Borkert πρόσθεσε πως η Lamborghini θα προσφέρει κινητήρες εσωτερικής καύσης για όσο διάστημα το επιτρέπουν οι κανονισμοί εκπομπών, αλλά κάποια στιγμή, η μετάβαση στα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης είναι αναπόφευκτη:

Οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να είναι εκπαιδευμένοι πως οι V10 κινητήρες παράγουν συγκινήσεις, αλλά δεν ξέρω αν σε 40 χρόνια τα νέα παιδιά θα είναι ακόμα ευχαριστημένα με αυτό. Είμαι επίσης κάποιος που είναι ερωτευμένος με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά δεν φοβάμαι τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.