Η Vauxhall, η θυγατρική της Opel για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, αφαίρεσε το Insignia από τους τιμοκαταλόγους της, καταργώντας πρακτικά το μοντέλο, καθώς η εταιρία της Stellantis δεν έχει προγραμματισμένο διάδοχο για το βραχυπρόθεσμο μέλλον.

Ωστόσο, τα βιβλία παραγγελιών και η παραγωγή του Opel Insignia για την Ευρώπη και άλλες αγορές παραμένουν ανεπηρέαστα, τουλάχιστον έως ότου κυκλοφορήσει ο διάδοχος του μοντέλου, πιθανότατα σε μορφή ηλεκτρικού crossover.

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση της Vauxhall, η απόφαση να σταματήσει τη διάθεση του Insignia ελήφθη σύμφωνα με τις τάσεις της βρετανικής αγοράς και την εστίαση της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση. Ο προγραμματισμός της εταιρίας αναφέρει ότι θέλει να είναι πλήρως εξηλεκτρισμένη μέχρι το 2024, για να πουλά αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2028.

Η Vauxhall έχει σταματήσει να δέχεται νέες παραγγελίες για το Insignia, αλλά η παραγωγή για το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχιστεί μέχρι το φθινόπωρο του 2022 προκειμένου να ικανοποιηθούν οι υπάρχουσες παραγγελίες.